Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υπόμνημα καταθέτει ο Λυκουρέζος στον ανακριτή – Τι υποστηρίζει

Απολογείται ως «μέλος εγκληματικής οργάνωσης» που συνδέεται με τη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού

Στις 12 ακριβώς έφθασε με αυτοκίνητο της αντιτρομοκρατικής, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στο Εφετείο, προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή για τις κατηγορίες που του αποδίδονται για τη μαφία των φυλακών.

Συγκεκριμένα, στα 86 χρόνια του καλείται να απολογηθεί ως «μέλος εγκληματικής οργάνωσης» η οποία συνδέεται με την αποκαλούμενη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έμπειρος δικηγόρος προχώρησε δια του συνηγόρου του Θρασύβουλος Κονταξή, σε μια «επιθετική» κίνηση υπεράσπισης του εαυτού του, υποβάλλοντας αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας του. Η αγωγή, κατά τις ίδιες πηγές, εδράζεται στις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Η υπόθεση αφορά όσα έγιναν μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου (συνηγόρου του ΛΑΓΗΕ στην υπόθεση με την Energa) τον Νοέμβριο του 2014. Με βάση καταθέσεις Αλβανών κρατουμένων, η πράξη δεν θεωρήθηκε τελικά ληστεία και καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός ο Αρ. Φλώρος. Μετά τη δολοφονία του Αλ. Μπάκο στις φυλακές τον περασμένο Ιανουάριο η Εισαγγελία ανέθεσε έρευνα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αίροντας μάλιστα το τηλεφωνικό απόρρητο ατόμων φερόμενων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση. Από τις συνομιλίες προέκυψαν επαφές του Αντωνόπουλου με τους Αλβανούς και με βάση κατάθεση του Φλώρου "ζητήθηκαν χρήματα για να μην παρασταθεί ο Αντωνόπουλος ως πολικώς ενάγων στη δίκη κατά του Φλώρου". Αυτό ήταν και το σημείο καμπής, οπότε και ξεκίνησε η "εμπλοκή" των δικηγόρων.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο συνάδελφος του Θεόδωρος Παναγόπουλος, που επίσης φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση, θα υποβάλλουν υπομνήματα δια των συνηγόρων τους και με αυτά θα αρνηθούν τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας εκβίασης.

Η υπόθεση και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά των δυο νομικών, πάντως, έχει προκαλέσει σάλο με την ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων να εκφράζει εμμέσως αλλά σαφώς την αντίρρηση της. Μάλιστα, ο συνήγορος του Θεόδωρου Παναγόπουλου, καθηγητής Χρήστος Μυλωνόπουλος, τόνισε πως «πρόκειται για ακραίο μέτρο δικονομικού εξαναγκασμού που δεν βρίσκεται σε αντιστοιχία με τον ανακριτικό υλικό».

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ