Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

80 εκατ. ευρώ για τη Βιολογική Γεωργία από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Στα 200 εκατ. ευρώ συνολικά ο προϋπολογισμός

Επιπλέον χρηματοδότηση 80 εκατ. ευρώ για τη Βιολογική Γεωργία, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο αρχικός προϋπολογισμός του Μέτρου 11 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ανερχόταν σε 120 εκατ. ευρώ και έτσι με τα επιπλέον κεφάλαια ο συνολικός προϋπολογισμός θα αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ.

Τα επιπλέον χρήματα, όπως αναφέρει το ΥΠΑΑΤ σε ανακοίνωσή του, «θα κατανεμηθούν στις περιφέρειες όπου διαπιστώνεται το μικρότερο ποσοστό κάλυψης των αιτούντων από τον αρχικό προϋπολογισμό».

Τονίζεται ότι το ενδιαφέρον για τη Βιολογική Γεωργία ήταν μεγάλο με το συνολικό αριθμό των φακέλων που υπεβλήθησαν σε πανελλαδικό επίπεδο να ανέρχονται σε 37.826, με συνολικό απαιτούμενο ποσό τα 655 εκατ. ευρώ. Από αυτές, την τελική έγκριση έλαβαν 3.677 αιτήσεις.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι «στους πίνακες των αποτελεσμάτων, το ποσό που δεσμεύεται ανά δικαιούχο είναι το μέγιστο ποσό ενίσχυσης που δυνητικά μπορεί να λάβει» και υπογραμμίζεται πως «οι πληρωμές, όμως, ανά δικαιούχο πραγματοποιούνται με βάση τις καλλιέργειες που δηλώνονται ετησίως στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης και όχι το μέγιστο δεσμευμένο ποσό της σύμβασης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ