Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανάμειξη των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Ελλάδας καταγγέλλει η Ρωσία

Με αφορμή την επίσκεψη Μενέντεζ

Θέμα «ανάμειξης στα εσωτερικά της Ελλάδας» από την πλευρά των ΗΠΑ κάνει λόγο στο λογαριασμό της στο twitter η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, με αφορμή τις δηλώσεις του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα μίλησε για την προμήθεια των S-400 από την Τουρκία και τις κυρώσεις που θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε αυτό το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα στο twitter η ρωσική πρεσβεία ανέφερε: «Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής, αυτή τη φορά με θέμα: «Με ποιες χώρες να κάνεις φιλία και με ποιες όχι». Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;»

Ακολούθως με δεύτερη ανάρτηση η ρωσική πρεσβεία σημειώνει ότι ο πραγματικός στόχος είναι να πουλήσει την Τουρκία αμερικανικό πολεμικό υλικό και όλα τα άλλα είναι «κινήσεις εντυπωσιασμού».

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ δεν είναι να μην αποκτήσει η Τουρκία σύγχρονα μέσα αεράμυνας, αλλά να τα πάρει η Άγκυρα από την Αμερική (Patriot, F-35). Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα παρά κινήσεις εντυπωσιασμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Χάρρυ Κλυνν: Από φτωχός πρόσφυγας πρωτοπόρος του stand-up comedy στην Ελλάδα
Ο Καλαμαριώτης καλλιτέχνης που άφησε το μοναδικό του στίγμα αναδεικνύοντας τις αντιφάσεις της μεταπολιτευτικής κοινωνίας
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Χάρρυ Κλυνν: Από φτωχός πρόσφυγας πρωτοπόρος του stand-up comedy στην Ελλάδα
Καλαφάτης: Επενδύουμε στον κόσμο που χτίζεται με έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία
Τι είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης για το ζήτημα της στεγαστικής πολιτικής και την εθνική στρατηγική για την πρόληψη της βίας
Καλαφάτης: Επενδύουμε στον κόσμο που χτίζεται με έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία