Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άνοιξη με τσουχτερό κρύο… χειμώνα - Πού έδειξε -4 το θερμόμετρο;

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές

Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σήμερα το πρωί -εν μέσω άνοιξης- στα ορεινά της Ελλάδας. Στα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, Παρνασσού (1.950μ) και Βασιλίτσας μετρήθηκαν αρνητικές θερμοκρασίες -4,2, -1,9 και ένας βαθμός υπό το μηδέν αντίστοιχα.

Κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία το πρωί σε άλλα μέρη (1,8 στο Πληκάτι Ιωαννίνων και 1,9 στη Βλάστη Κοζάνης), σύμφωνα με τα στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στα Γρεβενά η θερμοκρασία ήταν 2,3 βαθμοί, στο Μέτσοβο και στο Περτούλι Τρικάλων 2,7 βαθμοί, ενώ στην Πάρνηθα (σε υψόμετρο 1.350 μέτρων) ήταν 3,2 βαθμοί.

Δείτε τις ελάχιστες θερμοκρασίες της ημέρας

thermo-1.jpg

 

Ο καιρός σήμερα Τρίτη

Την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, με βροχές, όμβρους και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Ανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και την Κρήτη. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων και στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 11 έως 21, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 19 και στην Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, και πρόσκαιρα το απόγευμα στα νότια έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα, ενώ υπάρχει πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως έως το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 με ενίσχυση κατά 2 έως 3 μποφόρ από το πρωί έως το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, meteo

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ