Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένταση στη δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Στις 6 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων συνεχιζόταν σήμερα η δίκη για την υπόθεση του αδικοχαμένου Κρητικού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη. Στο εδώλιο κάθονται 9 Κρητικοί, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στην επίμαχη υπόθεση και βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, με τους γονείς και την οικογένεια του άτυχου φοιτητή να παρακολουθούν συντετριμμένοι την διαδικασία.

Ένας πρώην συγκάτοικος του άτυχου φοιτητή, ο οποίος εκλήθη να καταθέσει από το δικαστήριο, είπε ότι όλα όσα καταλογίζονται σε βάρος του Βαγγέλη ήταν πλάκες, ότι η «ομάδα των Κρητικών» ήταν μία γροθιά, ότι δεν υπήρχαν προβλήματα και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι κάποιοι Κρητικοί φοιτητές είχαν κρεμάσει από το παράθυρο τον άτυχο 19χρονο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. O πρώην συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είπε επίσης ότι ο Βαγγέλης είχε ζητήσει να αλλάξει δωμάτιο, όχι γιατί δεν περνούσε καλά, αλλά γιατί υπήρχε πολύς καπνός από τα τσιγάρα και φασαρία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαβάσει.

Αυτή η μαρτυρία προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα του άτυχου φοιτητή καθώς θεώρησε ότι ο μάρτυρας, ο οποίος είναι και συγγενής τους, δεν έλεγε την αλήθεια και του φώναξε: «Είσαι άνανδρος» αποχωρώντας από την αίθουσα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ