Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα σύλληψη για διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων

Τι βρέθηκε από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλα αξιοποίηση στοιχείων του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών που εδρεύει στον Καναδά (National Child Exploitation Coordination Center – N.C.E.C.C.), σύμφωνα με τα οποία χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και από αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας καθώς και μέσων κοινωνικής δικτύωσης προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητας του ημεδαπού και η διεύθυνση κατοικίας του.

Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και της τοπικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 6 σκληροί δίσκοι, 2 κινητά τηλέφωνα (smart phone) και 2 κάρτες μνήμης.

Από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ο ημεδαπός συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, η οποία τον παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ