Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ειδικοί φρουροί: Αρνούμαστε να μας καθιστούν μελλοθάνατους

Κραυγή απόγνωσης των ειδικών φρουρών

Για «πολιτικές "παραισθήσεις" της πολιτικής ηγεσίας» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «που παρουσιάζουν το κράτος του Εξαρχιστάν σε Μονμάρτρη των Αθηνών» κάνει λόγο το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.), σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλo «Ave, Caesar, morituritesalutant» («Χαίρε, Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»!).

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί φρουροί, «έγκαιρα και έγκυρα, προ μεγάλου χρονικού διαστήματος», παρουσίασαν «εμπεριστατωμένα τα σημάδια παράλυσης και αποσύνθεσης στην επιχειρησιακή επάρκεια του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας».

Κατά το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., «το κατάντημα αυτό δεν είναι άσχετο με την, επί έτη, πολιτικά σκοπούμενη υποβάθμιση του ρόλου και της δράσης των αστυνομικών.

Σήμερα, ο "στρατός" των Εξαρχείων επελαύνει καθημερινά με κλιμακούμενες επιθέσεις, που καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες. Σήμερα από θαύμα επέζησε ο συνάδελφος-φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος Καισαριανής, μιας και δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και να τον κάψουν ζωντανό. Το διοικητικό συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. είναι δίπλα του από την πρώτη στιγμή της διακομιδής του στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Αύριο όμως θα έχουμε την ίδια τύχη να καταφέρουμε να  σώσουμε τη ζωή μας;» διερωτώνται οι ειδικοί φρουροί.

Όπως υποστηρίζουν, «το κράτος και η Δικαιοσύνη εκβιάζονται ωμά, καταστρέφοντας, τραυματίζοντας και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, με μια αστυνομία θεατή και θύμα, με μια αστυνομία που κάποιοι αδικούν τη δύναμη, την αξία και τον επαγγελματισμό της».

Οι ειδικοί φρουροί εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στη δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου για την «άνανδρη επίθεση εναντίον της» και την ευχή τους για ταχεία ανάρρωση του συναδέλφου τους.

Δηλώνουν, τέλος πως «αρνούμαστε να μας καθιστούν μελλοθάνατους και η ευθύνη βαραίνει όχι μόνο συνειδήσεις, αλλά πρέπει να επιφέρει και ποινικές συνέπειες!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ