Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έμποροι ναρκωτικών μετέφεραν 12 κιλά κάνναβη με το πλοίο της γραμμής (ΦΩΤΟ)

αστυνομια

Μέσα σε βαλίτσα – Τρεις συλλήψεις από την αστυνομία στο λιμάνι της Ρόδου

Συνελήφθησαν χθες (20 Μαΐου 2019) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δυο ημεδαποί ηλικίας 22 και 19 ετών, καθώς και 20χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.

Επίσης στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 26χρονος τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος στον 22χρονο κατά την άφιξη στο νησί με πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Ρόδος και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μέσα σε αποσκευή (βαλίτσα) έντεκα συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 11 κιλών και 926 γραμμαρίων.

Από την εξέλιξη της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 22χρονος μετέφερε τα ναρκωτικά υπό την καθοδήγηση του 26χρονου με σκοπό την παράδοσή τους σε τρίτο πρόσωπο.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών ουσιών και ο 22χρονος συνοδεύτηκε υπό την επιτήρηση αστυνομικών σε προκαθορισμό κατάλυμα διαμονής όπου θα πραγματοποιούνταν η παραλαβή τους.

Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας εμφανίστηκαν στο σημείο συνάντησης για την παραλαβή της βαλίτσας με τα ναρκωτικά ο 20χρονος συνοδευόμενος από τον 19χρονο, οι οποίοι εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση.

Η ποσότητα της κάνναβης, τρία κινητά τηλέφωνα, ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

balitsa_kannabi.jpeg

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»