Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκλεψαν 76χρονο και «σήκωσαν» €790 με την τραπεζική του κάρτα

Συνελήφθησαν από την αστυνομία στην Πιερία μια 30χρονη και ένας 35χρονος

Θύμα κλοπής από μια γυναίκα και τον συνεργό της έπεσε ένας εβδομηνταεξάχρονος άνδρας στον Κορινό Πιερίας. Η τριαντάχρονη φερόμενη ως δράστης, η οποία συνελήφθη αργότερα στο νομό Ημαθίας, αφαίρεσε από τον εβδομηνταξάχρονο το πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και μία τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ χρησιμοποίησε τη μέθοδο του «εναγκαλισμού», δηλαδή πλησίασε τον ανυποψίαστο ηλικιωμένο και τον αγκάλιασε προσποιούμενη ότι τον γνωρίζει.

Η νεαρή γυναίκα διέφυγε με τον συνεργό της, ηλικίας 35 ετών και οι δυο τους, χρησιμοποιώντας την κλεμμένη τραπεζική κάρτα, πραγματοποίησαν από ΑΤΜ στην Πιερία αναλήψεις συνολικού ύψους 790 ευρώ. Ο εβδομηνταεξάχρονος είχε σημειώσει τον προσωπικό κωδικό PIN πάνω στην κάρτα ανάληψης.

Ο ηλικιωμένος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του αφού οι αρχές έφτασαν άμεσα στα ίχνη των δραστών. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της αστυνομίας συνιστούν προσοχή στους πολίτες, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να σημειώνουν σε εμφανή σημεία προσωπικούς κωδικούς σύνδεσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους