Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απολύθηκαν δύο συνοριοφύλακες με πλαστά πτυχία αγγλικών

Τι βρέθηκε από έρευνα που πραγματοποιήθηκε και τι ισχυρίζονται οι δύο συνοριοφύλακες

Παρελθόν για το νομό Καβάλας αποτελούν πλέον δυο συνοριοφύλακες οι οποίοι, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, επέδειξαν πλαστά πτυχία αγγλικών.

Η υπόθεση της απόλυσης των δυο συνοριοφυλάκων για τα πλαστά πτυχία έγινε γνωστή μέσω της ιστοσελίδας της Διαύγειας, όπου αναρτήθηκε η σχετική απόφαση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Καβάλας «Πρωινή», οι δυο συνοριοφύλακες εργάζονταν επί σειρά ετών στο νομό Καβάλας. Παρά ταύτα, έρευνα που έγινε κατ’ εντολή του αρμόδιου υπουργείου κατέδειξε ότι στα δικαιολογητικά της πρόσληψής τους, στον διαγωνισμό του έτους 2000, περιλαμβάνονται πλαστά πτυχία ξένης γλώσσας (Lower), καθώς δεν έχουν αντίκρισμα.

Σύμφωνα με την «Πρωινή», οι δυο συνοριοφύλακες που απολύθηκαν για τα πλαστά πτυχία θα αναζητήσουν πλέον το δίκιο τους στα δικαστήρια. Από το φιλικό τους περιβάλλον γίνεται γνωστό ότι και οι δύο εμφάνισαν πτυχίο ξένης γλώσσας του ίδιου φροντιστηρίου της Καβάλας, το οποίο σήμερα, ωστόσο, δεν λειτουργεί και ο ιδιοκτήτης του έχει συνταξιοδοτηθεί. Από την πλευρά τους, οι συνοριοφύλακες ισχυρίζονται ότι έδωσαν κανονικά εξετάσεις για το πτυχίο αγγλικών και πως το φροντιστήριο τους ενημέρωσε ότι πέτυχαν.

Το τελευταίο διάστημα το Δημόσιο, με αφετηρία εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών του 2015, άρχισε να ψάχνει τα δικαιολογητικά των έως τότε προσλήψεων.

Κατά την έρευνα ανέκυψαν διάφορες «παραφωνίες», έγιναν απολύσεις ενώ υπήρξαν ακόμη και καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων, για πλαστά πτυχία, σε διάφορες κατηγορίες πρώην δημοσίων υπαλλήλων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, αναμένεται να εξεταστεί και τυχόν ατασθαλία του φροντιστηρίου.

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά