Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνελήφθησαν και οι δύο δραπέτες από τις φυλακές Αυλώνα

Το δρόμο προς τη φυλακή παίρνουν ξανά και οι δύο δραπέτες

Εντοπίστηκε και συνελήφθη και οι δύο δραπέτες, που χθες το βράδυ κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές Ανηλίκων του Αυλώνα.

Ο Α.Α, συριακής υπηκοότητας ηλικίας 21 που εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στην περιοχή του Αυλώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας επιχείρησε να διαφύγει χωρίς αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, στις 2:15, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Μενάνδρου, στο κέντρο της Αθήνας, και ο αλβανικής υπηκοότητας Α.Χ ηλικίας 23 ετών, ο οποίος είχε εμπλακεί σε αιματηρό περιστατικό με έναν νεκρό, στις 7 Μαρτίου στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο κακοποιοί κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές Ανηλίκων του Αυλώνα, αφού πρώτα γρονθοκόπησαν μια γυναίκα αστυνομικό που αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους.

Η απόδραση έγινε στις 21:40, όταν ο ένας από τους δύο πήδηξε τη μάντρα και έπεσε πάνω σε αστυνομικό που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο, τότε ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τη μάντρα πήδηξε και ο δεύτερος δραπέτης ο οποίος επιτέθηκε με γροθιές τον αστυνομικό και έφυγε μαζί τον άλλο.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, υπήρξε κινητοποίηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων οι οποίοι ενημέρωσαν και την εξωτερική φρουρά των φυλακών και αμέσως άρχισε η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ