Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΡΟΣΟΧΗ - Ανάκληση για παιδικό πιάτο από τον ΕΦΕΤ (ΦΩΤΟ)

Καλούνται οι καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το χρησιμοποιούν

Στην ανάκληση παιδικού σερβίτσιου προχώρησε ο ΕΦΕΤ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του, με την οποία καλεί παράλληλα τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το χρησιμοποιούν. Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ αναφέρει:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση μελαμίνης και φορμαλδεΰδης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια. 

Πρόκειται για το παιδικό σερβίτσιο από ίνες μπαμπού 5 τεμαχίων (πιάτο, μπολ, ποτήρι, κουτάλι, πιρούνι), προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία "NAVA eco Bamboo Kid sets", με αριθμό παρτίδας 187.06.07.18 και αριθμό γραμμοκώδικα 5205746123685.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί το εν λόγω προϊόν την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), το οποίο διατέθηκε στην ελληνική αγορά από τον Οκτώβριο του 2018, να μην το χρησιμοποιήσουν.

efet_anaklisi_serbitsio.jpg

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ