Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένα ελαφάκι βρήκε καταφύγιο στον Αρκτούρο

Θα παραμείνει για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης, με στόχο την επανένταξή του

Ένα ελαφάκι που βρέθηκε μόνο του και έσωσε κτηνοτρόφος από σκυλιά που το είχαν περικυκλώσει, περιέθαλψε ο «Αρκτούρος» με στόχο την επανένταξή του στο φυσικό του περιβάλλον σε λίγους μήνες.

Η οργάνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενημερώθηκε αρχικά από το Δασαρχείο Φλώρινας ότι στο Νυμφαίο είχε βρεθεί ένα μικρό ελάφι και στο σημείο έσπευσε η ομάδα Άμεσης Επέμβασης η οποία παρέλαβε το ζώο και το μετέφερε στις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρείου. Αφού εξετάστηκε από τον κτηνίατρο διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αρσενικό ζώο, ηλικίας περίπου 5-6 εβδομάδων που πρόωρα και για άγνωστη αιτία χωρίστηκε από την μητέρα του.

Ο Νίβες (όνομα βλάχικης προέλευσης που σημαίνει χιόνι και είναι τμήμα της παλιάς ονομασίας του Νυμφαίου, που λεγόταν Νέβεσκα) θα παραμείνει για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου», ενώ η οργάνωση καλεί όσους θέλουν να υποστηρίξουν την φροντίδα του, να κάνουν μία δωρεά μέσω της ιστοσελίδας https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/donation.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης
Για εξοικονόμηση πόρων και επιτάχυνση της διαδικασίας, κάνει λόγο η διοίκηση Αγγελούδη – Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια για ένταξη του έργου στο νέο...
Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης