Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η ΛΕΑ σώζει ζωές - Η συγκινητική ανάρτηση του Δημήτρη Αντωνίου

«Γιατί η ζωή είναι πολύτιμη, ακόμη και όταν δεν είναι ''η δική μας'' ζωή!»

Συγκινεί και προβληματίζει για ακόμη μία φορά με την ανάρτησή του ο Δημήτρης Αντωνίου, ο γνωστός νεαρός από τη Θεσσαλονίκη που εδώ και χρόνια αν και καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, μετά από τροχαίο ατύχημα, δεν έχει σταματήσει να μάχεται για να γίνουν οι πόλεις μας βιώσιμες για όλους όσους έχουν αντίστοιχες δυσκολίες. 

Αυτή τη φορά και λίγες ώρες πριν κορυφωθεί η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θίγει το θέμα της λωρίδας έκτακτης ανάγκης, της γνωστής ως ΛΕΑ, που ασυνείδητοι οδηγοί κλείνουν για να φτάσουν γρηγορότερα στον προορισμό τους, χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσουν.

Και όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Δημήτρης «δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Διαβάστε το μήνυμα του Δημήτρη Αντωνίου:

«Με θυμάμαι πριν λίγα χρόνια μέσα στο ασθενοφόρο…

Τρέχαμε να προλάβουμε τα χειρότερα.. Ακόμη μπορώ να ακούσω τη σειρήνα που παρακαλούσε για τη ζωή μου . ''Κάντε στην άκρη γιατί δεν έχω πολύ χρόνο.. και είναι νωρίς ακόμη, δε θέλω να φύγω''. Και ευτυχώς με πρόλαβαν, ήμουν τυχερός. Ο δρόμος ήταν ανοιχτός. 

Άλλοι όμως δεν ήταν το ίδιο τυχεροί.... Όπως ένας άνδρας που πριν δυο χρόνια, μετά από τροχαίο ατύχημα πήρε φωτιά το αυτοκίνητο του (ρεύμα προς Χαλκιδική, ύψος Καλλικράτειας) και εν τέλη κάηκε ζωντανός γιατί η πυροσβεστική δεν πρόλαβε να προσεγγίσει εγκαίρως λόγω του ότι η βοηθητική λωρίδα ήταν κατειλημμένη.

Όταν λοιπόν φέτος ξεκινήσετε να πάτε για μπανάκι και θέλετε να προλάβετε τη θάλασσα σχετικά καθαρή, ή να βρείτε ομπρέλα, ή απλά βαριέστε και θέλετε να φτάσετε νωρίτερα αλλά έχει κίνηση μεγάλη και πείτε ''ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΜΩΡΕ...ας μπω για λίγο στην Λ.Ε.Α'' να ξέρετε ότι συνεργείτε σε πιθανή δολοφονία εκ προ μελέτης... γιατί ΞΕΡΕΤΕ... ξέρετε ότι κάποιοι είπανε το ίδιο αλλά έτσι χάθηκε μια ζωή.. και άλλοι πόσοι τραυματίες περίμεναν και περίμεναν... ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ... 

Οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες... Ή είμαστε τέρατα ή δεν είμαστε... Διαλέξτε πλευρά την επόμενη φορά που θα πιάσετε τιμόνι !

ΥΓ : Μια υπενθύμιση για όλους μας που πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο ! Γιατί η ζωή είναι πολύτιμη, ακόμη και όταν δεν είναι ''η δική μας'' ζωή!»

Δείτε την ανάρτηση του Δημήτρη στο Facebook:

https://www.facebook.com/dimitrisantoniou.gr/photos/a.1732848180358129/2035514496758161/?type=3&theater

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ