Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απεργία στα ΚΕΠ - Ποιες υπηρεσίες δεν θα προσφέρουν στους πολίτες

Αποχή διαρκείας από συγκεκριμένα καθήκοντα ξεκινούν οι εργαζόμενοι

Αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους ξεκινούν από σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, αιτούμενοι τη θέσπιση ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου απόδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (ΠΟΣΕΚΕΠ) ζητά επίσης σαφείς διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας πάνω στα σχετικά ερωτήματα που έχουν τεθεί από οργανικές μονάδες ΚΕΠ για τη διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία εργαζομένων στα ΚΕΠ αναφέρει ότι η αποχή διαρκείας αφορά αποκλειστικά τα καθήκοντα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ «με εξαίρεση την απόδοση ΑΜΚΑ σε νεογέννητα».

 

ΠΟΣΕΚΕΠ: Να συσταθούν Γραφεία ΑΜΚΑ σε όλα τα καταστήματα του ΕΦΚΑ

Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ ζητούν να συσταθούν και να λειτουργήσουν Γραφεία ΑΜΚΑ σε όλα τα κατά τόπους καταστήματα τομέων του ΕΦΚΑ, κεντρικά και περιφερειακά, καθώς και να δημιουργηθεί ειδικό εκπαιδευτικό προραμμα επί των διαδικασιών ΑΜΚΑ για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ.

«Τα ζητήματα ΑΜΚΑ απαιτούν τάχιστα λύσεις για την εκ νέου ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας για την οποία έχουν συναρμοδιότητα τα ΚΕΠ. Η έλλειψη επαρκούς ρυθμιστικού πλαισίου και εγκυκλίων οδηγιών για την απόδοση ΑΜΚΑ δυσχεραίνει σημαντικά και σε πολλές περιπτώσεις καθιστά ανέφικτη την εκτέλεση των καθηκόντων μας» επισημαίνει στη συνέχεια η ΠΟΣΕΚΕΠ και καταλήγει ως εξής:

«Μέχρι να δοθούν οι απαντήσεις και οι λύσεις που ζητάμε επί σειρά ετών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Γραφεία ΑΜΚΑ του καθ’ ύλην αρμόδιου ΕΦΚΑ, τον οποίο εποπτεύει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ