Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πυρκαγιά στο Λαύριο, κοντά στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων

Εκκενώθηκε άτυπος καταυλισμός μεταναστών

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί πυρκαγιά στην περιοχή Νεράκι Λαυρίου, κοντά στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΒΟ). Στην περιοχή βρίσκεται και άτυπος καταυλισμός μεταναστών, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά λόγω του καπνού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που ενημερώθηκε στις 10:47, τα πύρινα μέτωπα είναι διάσπαρτα, κατακαίουν χαμηλή βλάστηση, ξερά χόρτα, απορρίμματα και υπολείμματα καλλιεργειών.

Επί ποδός βρίσκονται τρία ελικόπτερα, 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα από το Μηχανοκίνητο Τμήμα (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και έξι υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ, ενώ και η Περιφέρεια Αττικής έστειλε τέσσερις υδροφόρες, δύο φορτηγά κι ένα ερπυστριοφόρο-χωματουργικό.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Χίο.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στις 26 Μαΐου η Νέα Παραλία γίνεται ροζ - Μεγάλη γιορτή για την πρόληψη
Έρχεται το 1ο “Pink Together”, η μεγαλύτερη ενημερωτική εκστρατεία στη Β. Ελλάδα για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού
Θεσσαλονίκη: Στις 26 Μαΐου η Νέα Παραλία γίνεται ροζ - Μεγάλη γιορτή για την πρόληψη