Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάλος με ανάρτηση της Athens Voice για τον θάνατο αποκλειστικής (ΦΩΤΟ)

Τι απαντάει η Athens Voice

Αφορμή για την σφοδρότατη κριτική που δέχεται η Athens voice, είναι η τραγική υπόθεση με την γυναίκα που χθες, Σάββατο 29.06.2019, έχασε με εφιαλτικό τρόπο την ζωή της στο Νοσοκομείο Νίκαιας, πέφτοντας από τον πρώτο όροφο.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως εργαζόταν σαν αποκλειστική χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα και φέρεται να έπεσε από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, στην προσπάθειά της να αποφύγει έλεγχο.

Η τραγική αυτή υπόθεση, με την γυναίκα που όπως όλα δείχνουν έχασε την ζωή της για λίγα ευρώ, ήρθε στο προσκήνιο και σήμερα με μια ανάρτηση που διακινείται στα social media και φέρεται να έκανε η Athens voice.

Σε αυτήν, αναφέρεται: «Μετανάστρια από την Αρμενία, αποκλειστική νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Νίκαιας, πήδηξε από το παράθυρο  και σκοτώθηκε για να μην απελαθεί. Κρίμα, έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στη δεξίωση του Προεδρικού».

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρότατες, η Athens voice δεν έχει προχωρήσει σε κάποια διάψευση και τα σχόλια στα social media για την συγκεκριμένη ανάρτηση, έχουν πάρει «φωτιά».

Η ανάρτηση:

athens_voice_3006_1-768x604.jpg

Η απάντηση της Athens Voice 

Για παρερμηνεία του σχολίου της που εξέφραζε «πικρία για την υποκριτική ευαισθησία [της κυβέρνησης]» κάνει λόγο η Athens Voice μετά τον σάλο που προκλήθηκε από ανάρτησή της που συσχέτιζε την νεκρή νοσοκόμα στο Νοσοκομείο Νίκαιας με την πολιτική επικαιρότητα.

Κάνοντας μία αναδρομική σύγκριση της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο μεταναστευτικό πριν και αφού είχε γίνει κυβέρνηση, η Athens Voice αναφέρει στην απάντησή της:

«Αυτό το νόημα είχε το επίμαχο σχόλιο. Δεν υπήρχε καμία υποψία χιούμορ σ’ αυτό, παρά μόνο πικρία για αυτή την υποκριτική ευαισθησία. Όπως αν κυνηγούσαν ένα μικρό παιδάκι από την Αφρική στα φανάρια και το χτυπούσε αυτοκίνητο, θα λέγαμε «δεν πρόλαβε να γίνει Αντετοκούνμπο για να μας κάνει υπερήφανους» …

Δεν μιλάμε για τους νεκρούς, μιλάμε για την υποκρισία της εξουσίας που εργαλειοποιεί τα προβλήματα κάνοντάς τα επικοινωνιακές φανφάρες, την ίδια στιγμή που αφήνει να πεθαίνουν κυνηγημένοι οι αληθινοί άνθρωποι. Έρημοι και μόνοι σε έναν ακάλυπτο κρατικού νοσοκομείου. Ανώνυμοι, χωρίς χαρτιά, προσπαθώντας να βγάλουν ένα μεροκάματο για να ζήσουν. Χωρίς να τους πάει κανένας τώρα στο Προεδρικό.

Παρά τις προθέσεις μας το σχόλιο παρερμηνεύτηκε. Όχι μόνο από αυτούς που το παρερμήνευσαν επίτηδες ακριβώς γιατί καταλάβαιναν τη στόχευσή του. Αλλά και από κανονικούς ανθρώπους και από φίλους μας. Άρα ήταν άστοχο και για αυτό αποσύρθηκε και ελπίζουμε ότι τουλάχιστον εξηγήσαμε τώρα το πραγματικό του νόημα. Ζητάμε συγγνώμη, πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί στα ευαίσθητα θέματα, στον δημόσιο λόγο δεν έχουν όλοι τους ίδιους κώδικες. Πήραμε ένα μάθημα, ας γίνει μάθημα για όλους».

Οργή στα social media

Η ρατσιστική ανάρτηση ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας ατυχώς τον τραγικό θάνατο 50χρονης νοσοκόμας από την Αρμενία, η οποία πήδηξε από τον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου Νίκαιας. Η γυναίκα εργαζόταν στο νοσηλευτικό ίδρυμα χωρίς χαρτιά και προσπαθούσε να διαφύγει από έλεγχο των αρχών.

Οι χρήστες του Διαδικτύου την καταδίκασαν άμεσα, κατηγορώντας την εφημερίδα ότι δεν δείχνει σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή και για τον τραγικό χαμό ενός ανθρώπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ