Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δολοφονία Παπαγεωργίου: Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι

Καταπέλτης η εισαγγελέας - Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι συγγενείς και φίλοι του Μάριου Παπαγεωργίου

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012, ύστερα από μια διαδικασία που διήρκεσε δέκα μήνες.

Οι δικαστές στην ετυμηγορία τους καταδίκασαν τον 78χρονο βασικό κατηγορούμενο, όπως και πρωτοδίκως, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης, σύστασης συμμορίας, ενώ καταδίκασαν για σύσταση συμμορίας δύο από τους φερόμενους ως συνεργούς του 78χρονου και για απόπειρα εκβίασης τον 4ο κατηγορούμενο.

Η υπεράσπιση του καταδικασθέντος πλέον εγκεφάλου της απαγωγής του άτυχου νεαρού ζήτησε με βάση το νέο ποινικό κώδικα να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου προτέρου βίου, της καλής διαγωγής μετά την πράξη και σε συνθήκες κράτησης και της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης, που πρώτη φορά εισάγεται στον ποινικό κώδικα. Αναγνώριση ελαφρυντικών ζήτησαν και οι υπόλοιποι 3 καταδικασθέντες.

Η εισαγγελέας Ελ. Καρκαμπούνα, σε μια εισήγηση-καταπέλτη, πρότεινε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών, κάνοντας ειδική αναφορά στο ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Όπως ανέλυσε διεξοδικά στην πρότασή της, η ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου δεν επαρκεί για την αναγνώριση του ελαφρυντικού, εάν το δικαστήριο αιτιολογημένα κρίνει ότι ο κατηγορούμενος είχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά.

«Στο πρόσωπο του 78χρονου υπήρχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά. Είχε κατ' επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη», κατέληξε η εισαγγελέας, με τους συγγενείς και φίλους του Μάριου Παπαγεωργίου να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Αυτήν την ώρα το δικαστήριο διασκέπτεται επί του αιτήματος των κατηγορουμένων για την αναγνώριση των ελαφρυντικών.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»