Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αντίνοος: Προειδοποίηση από ΕΜΥ για σφοδρή κακοκαιρία

Ήδη η νέα κακοκαιρία "χτυπάει" περιοχές στην Ελλάδα με ισχυρές βροχές - Αναμένεται να επιδεινωθούν τα φαινόμενα κυρίως την Τρίτη

Ο καιρός… τρελαίνεται και ο Αντίνοος, το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται να «σαρώσει» τη χώρα, είναι προ των πυλών, με κάποια στημεία της Ελλάδας να βιώνουν ήδη την μεταβολή του καιρού! Η ΕΜΥ, με νέα ενημέρωσή της προειδοποιεί για την μεταβολή του καιρού ενώ ενημερώνει πως αύριο, Δευτέρα 15.07.2019, αν χρειαστεί θα εκδώσει σχετική προειδοποίηση με έκτακτο Δελτίο.

Πώς θα είναι ο καιρός – Πότε έρχεται ο Αντίνοος

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία βελτιωμένος θα είναι τη Δευτέρα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ο Αντίνοος θα δώσει ανέμους που δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Από τον κόλπο της Γένοβας τη Δευτέρα 15/7 από το μεσημέρι και μετά δημιουργείται ένα χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και την Τρίτη και Τετάρτη θα προκαλέσει νέα μεταβολή του καιρού στη χώρας μας με τοπικά έντονη αστάθεια.

Κι εδώ… μπαίνει ο Αντίνοος!Στην πρόγνωση πολλών ημερών της ΕΜΥ τονίζεται αυτή η μεταβολή και ειδικότερα για την Τρίτη αναφέρεται « Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Κρήτης».

Το συνολικό κύμα που θα μας επηρεάσει διακρίνεται στην μεγαλύτερη φωτογραφία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΑντίνοοςΑντίνοος

Tα ύψη υετού το πρωί της Τετάρτης είναι πολύ αυξημένα στην περιοχή των Σποράδων της Ευβοίας και της Ανατολικής Θεσσαλίας. Η ΕΜΥ σημειώνει ότι μόνο στα βορειοδυτικά ο καιρός της Τετάρτης θα είναι βελτιωμένος, ενώ αντίθετα ο Αντίνοος… ετοιμάζει φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές.

ΑντίνοοςΑντίνοος

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “ Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν». Σε κάθε περίπτωση η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και δεδομένα . Μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και την σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ