Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη φωτιές σε Ναύπλιο και Θάσο – Κοντά σε σπίτια (ΦΩΤΟ)

Μάχη με τις φλόγες για την Πυροσβεστική

Μάχη με δύο πύρινα μέτωπα δίνει αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Ναύπλιο και Θάσο.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο νησί της Θάσου. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, με ισχυρές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά μαίνεται σε αγροτική έκταση στην περιοχή Σκάλα Πρίνου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 οχήματα ΟΤΑ και 2 Α/Φ.

Στο Ναύπλιο, η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση και είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Προς το παρόν, οι κατοικίες δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις από αέρος κάνουν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Όπως αναφέρει το argolikeseidiseis.gr, η φωτιά αυτή την ώρα κατευθύνεται προς την περιοχή Καραθώνα - Αγία Μονή. Ο Δήμος συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης με υδροφόρες.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια της περιοχής, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν έγκαιρα το πύρινο μέτωπο». Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, προκειμένου να διέλθουν, χωρίς προβλήματα, τα πυροσβεστικά μέσα», ενώ όπως προσέθεσε, «σε όποια σημεία δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, το έργο της πυρόσβεσης το έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα».

Φωτογραφίες από τη Θάσο. 

kavala2.jpg

 

Φωτογραφίες από το Ναύπλιο.

nauplio2.jpg
nauplio.jpg
nauplio3.jpg

 

 

 

Πηγές φωτογραφιών: kavalapost.gr και argolikeseidiseis.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ