Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χειροπέδες από την αστυνομία σε 3 διακινητές αλλοδαπών (ΦΩΤΟ)

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε περιοχές του Έβρου

Συνελήφθησαν προχθές (22-7-2019), στο νομό Έβρου, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 27, 25 και 20 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού σε συνεργασία με αστυνομικούς του Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον 20χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 20χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια το όχημα κατευθύνθηκε σε αγροτική οδό πλησίον του οικισμού Πέπλου, όπου εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο ρέμα. Ακολούθως, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 20χρονο, καθόσον όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν τέσσερις από τους διακινούμενους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 20χρονος οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης .

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Πραγγίου Έβρου , αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 80 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκαν συνολικά ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μία πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

plastiki_barka_diakinites.jpg

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€