Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νεκρός 19χρονος που τον πλάκωσε μπασκέτα - Παρέμβαση εισαγγελέα (ΦΩΤΟ)

Ζήτησε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης - Ελεύθερος ο δήμαρχος του νησιού

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου 19χρονου στη Χίο από πτώση μπασκέτας σε αθλητικό χώρο στην περιοχή Δασκαλόπετρα, διέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφέθηκε ελεύθερος ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα -μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος- αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και είχε προσαχθεί στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Όμως, κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ' επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα.

Σημειώνεται, ότι η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και ήταν -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας- στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Το περιστατικό

Τραγική κατάληξη είχε για έναν νεαρό χθες το βράδυ το παιχνίδι μπάσκετ στη Δασκαλόπετρα της Χίου, όταν ξεκόλλησε η μπασκέτα και τον καταπλάκωσε. Για το τραγικό συμβάν κρατείται ο δήμαρχος του νησιού, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα.

mpasketa.jpeg

Πρόκειται για 19χρονο από το Μαρούσι που περνούσε τις διακοπές του στη Χίο με την οικογένειά του. Ο 19χρονος έπαιζε μπάσκετ χθες αργά το βράδυ με φίλους του σε ένα γηπεδάκι στην περιοχή Δασκαλόπετρα, όταν η μπασκέτα που ήταν πρόχειρα στερεωμένη στο έδαφος, σε μόλις μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο politischios.gr, αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω του.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο της Χίου, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ