Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο - Ενίσχυση δυνάμεων Πυροσβεστικής

fotia-nyxta

Καίει από το απόγευμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε χθες απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Ελληνικό, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει αυξηθεί η δύναμη των πεζοπόρων τμημάτων που επιχειρούν: πιο συγκεκριμένα, στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται τέσσερις ομάδες με 24 πυροσβέστες, λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Επίσης, στην περιοχή επιχειρούν ακόμη περίπου 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ενώ, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Όσο υπήρχε φως επιχείρησαν και 4 αεροσκάφη με ένα ελικόπτερο τα οποία όμως σταμάτησαν τις πτήσεις με την δύση του ηλίου.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος, «το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή, και εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την κοινότητα του Ελληνικού».

* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Οι 2 γραμμές ΟΑΣΘ που θα δουν πρώτες τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές στα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ - Εντός Μαΐου ξεκινούν τα δρομολόγια με «πρεμιέρα» στις γραμμές Ευόσμου και Πολίχνης
Θεσσαλονίκη: Οι 2 γραμμές ΟΑΣΘ που θα δουν πρώτες τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Eurovision: Αγωνία για τη Μαρίνα Σάττι – Άρρωστη με πυρετό, ακύρωσε συνεντεύξεις
Ανησυχία στην ελληνική αποστολή, καθώς η Μαρίνα Σάττι αρρώστησε λίγο πριν ανέβει τη σκηνή για τον β’ Ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού
Eurovision: Αγωνία για τη Μαρίνα Σάττι – Άρρωστη με πυρετό, ακύρωσε συνεντεύξεις