Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία στις Σέρρες

Στον Ι. Ν. κοιμήσεως Θεοτόκου Λαχανά

Ο Ιερός Ναός κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαχανά πανηγυρίζει την μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας και προσκαλεί τους πιστούς να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα τελεστούν ως εξής:

-Πέμπτη 8 Αυγούστου ώρα 19:00 εσπερινός και ώρα 19:30 αρχιερατική παράκληση χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγου ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

-Τρίτη 13 Αυγούστου ώρα 19:00 η τελευταία μεγάλη παράκληση, η έξοδος του σώματος της Παναγίας και η τοποθέτηση στο κυβούκλιο του επιταφίου και η ακολουθία του ιερού ευχελαίου

-Τετάρτη 14 Αυγούστου ώρα 19:00-22:30 Μέγας πανηγυρικός εόρτιος εσπερινός της κοιμήσεως της Παναγιάς μας μετά της ακολουθίας του επιταφίου της Παναγίας, των εγκωμίων και ευλογηταρίων, κηρύγματος και περιφορά του επιταφίου και της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους του χωριού.

-Πέμπτη 15 Αυγούστου ώρα 07:30-11:00 πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος επί τη εορτή της Παναγιάς. Και ώρα 19:30 ικετήριος κανών προς την Παναγία.

-Πέμπτη 22 Αυγούστου ώρα 20:30 πανηγυρική ιερά αγρυπνία μετά των χαιρετισμών εις την κοίμηση της Θεοτόκου και η τοποθέτηση του επιταφίου και του σώματος της Παναγίας εντός του Ιερόυ βήματος (θα μοιραστούν τα λουλούδια του επιταφίου της Παναγίας).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης
Στις 11.00 το πρωί στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα η τελετή ορκωμοσίας - Παρών θα είναι και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ
Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης