Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στον Υμηττό - Εκκενώσεις σπιτιών (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Απομακρύνθηκαν έγκαιρα και δεν κινδύνεψαν τρία άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην Παιανία Αττικής, στους πρόποδες του Υμηττού. Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας εκκενώθηκαν σπίτια στην Παιανία προληπτικά.

Σημειώνεται ότι τρία άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία και είναι ασφαλείς στο φυλάκιο της Καισαριανής. Επίσης, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής και την συνδρομή της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν αμέσως οι κάτοικοι των σπιτιών στην Παιανία, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, γι’ αυτό και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Σε ό,τι αφορά στις ζημιές μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ότι έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί ζημιές εξωτερικά σε άλλα δύο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας συνδράμουν και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο σε συντονιστικό ρόλο, καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού. Συνδράμουν επίσης δύο μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και δύο της περιφέρειας, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της πυρκαγιάς, είχε κλείσει το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά στις διασταυρώσεις υπάρχουν παντού τροχονόμοι για να κατευθύνουν τους οδηγούς.

Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και δεν υπάρχει ανησυχία για το δάσος της Καισαριανής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν για έλεγχο, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, όπου κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις. Εκφράζεται ωστόσο αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί σύντομα.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγω για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

https://www.facebook.com/232334114239412/videos/2734645559929581/

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πορεία ειρήνης σήμερα από την ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) οργανώνει και φέτος την καθιερωμένη Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης σεόλη τη...
Πορεία ειρήνης σήμερα από την ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη
perifereiakos-flyover
Οδηγός - FlyOver: Ποιες ώρες φρακάρουν τα ΙΧ στον περιφερειακό στη Θεσσαλονίκη
Τι είπε για την κίνηση στο περιφερειακό και το Flyover ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας
Οδηγός - FlyOver: Ποιες ώρες φρακάρουν τα ΙΧ στον περιφερειακό στη Θεσσαλονίκη