Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λέκκας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από το σεισμό μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Φαίνεται ότι ήταν ο κύριος σεισμός και δεν θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία»

Την εκτίμηση πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, εξέφρασε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως είπε ο κ. Λέκκας, πρόκειται για σεισμό με κύριο χαρακτηριστικό το «αυξημένο βάθος, που τον διαχωρίζει από τους άλλους σεισμούς που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στον ελλαδικό χώρο. Δεν έχει σχέση με τους προηγούμενους, ούτε ανήκει σε αυτό που λέμε γενικότερη διέγερση του ελληνικού χώρου». Πρόσθεσε, δε, πως «φαίνεται ότι ήταν ο κύριος σεισμός και δεν θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία».

Παράλληλα, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση «δεν έχει καμία σχέση με την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σαντορίνης. Είναι τελείως ανεξάρτητα γεωδυναμικά φαινόμενα και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι συζήτησε τη νομική δυνατότητα σύλληψης του Νετανιάχου κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 21ης και 7ης ΕΜΟΔΕ καθώς και 2 οχήματα
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα