Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια - Μέχρι την Αττική έχει φτάσει ο καπνός (VIDEO)

Εκκενώθηκε μια μονή και ένα χωριό για προληπτικούς λόγους - Καίγεται πυκνό δάσος

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εύβοια. Η πυρκαγιά σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων Ευβοίας. Συγκεκριμένα καίγεται πυκνό δάσος και ο καπνός είναι τόσο έντονος που έχει φτάσει μέχρι και την Αττική.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 12 πυροσβέστες. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 80 πυροσβέστες,  39 οχήματα,  7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ και 2 ερπυστριοφόρα. Συνδράμουν δε 8 μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Προληπτική εκκένωση χωριού

Σημειώνεται ότι λόγω της πυρκαγιάς έχει εκκενωθεί η Μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου. Παράλληλα, λίγο μετά τις 08:00 η Πυροσβεστική για προληπτικούς λόγους ζήτησε την εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς την κατεύθυνση του χωριού. Ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, έκανε λόγο για «πολύ σοβαρή φωτιά με «μεγάλη τροφή» καθώς καίγεται πευκοδάσος, ενώ πρόσθεσε ότι για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν πέντε άτομα από την Ιερά Μονής Μακρυμάλλης.

Το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο έδαφος. Έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών κοντά στο μέτωπο της φωτιάς (Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη) να βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης των κατοικιών τους σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες.

Δείτε video από τους καπνούς πάνω από τη Χαλκίδα:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας
Συμμετείχε στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας - Τι είπε για την αναβάθμιση από
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας