Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εκπέμπει SOS η Σαμοθράκη - Αδειάζουν τα ράφια από προϊόντα (ΦΩΤΟ)

Αισθητές πλέον οι ελλείψεις σε βασικά προϊόντα στο νησί

Έκκληση για άμεση λύση στα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει σε ταξιδιώτες και κατοίκους, στον εφοδιασμό και την τοπική οικονομία της Σαμοθράκης η ακτοπλοϊκή αποκοπή του νησιού, απευθύνει ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας.

Σε σημερινή ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Βίτσας δείχνει το μέγεθος του προβλήματος του ανεφοδιασμού με βασικά προϊόντα, με μία φωτογραφία με άδεια ράφια και τελάρα σε κατάστημα του νησιού.

Όπως αναφέρει ακόμη γίνονται προσπάθειες για την υποστήριξη εγκλωβισμένων ταξιδιωτών, ενώ γνωστοποιείται και το αίτημα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας για δρομολόγηση οχηματαγωγού για μεταφορά εμπορευμάτων.

Παράλληλα σε σύσκεψη των φορέων αποφασίστηκε σειρά μέτρων όπως έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια προκειμένου να καλυφθεί η σίτιση των εγκλωβισμένων ταξιδιωτών, συνεργασία με τους επαγγελματίες του νησιού προκειμένου να ανακουφιστούν οι επισκέπτες, παραχωρήθηκε Γυμναστήριο για την φιλοξενία τους, διανεμήθηκε νερό.

Το πρώτο δρομολόγιο του «Αndros jet» που εκφράζεται αισιοδοξία πως θα δώσει λύση στο πρόβλημα αναμένεται να γίνει αύριο από τη Σαμοθράκη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη και από Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη την Τετάρτη. Από την Πέμπτη 15/08 θα πραγματοποιεί καθημερινά τρία δρομολόγια. Το καταμαράν έχει δυνατότητα να αναπτύσσει 37 κόμβους ταχύτητα και έχει μεταφορική δυνατότητα 600 ατόμων και 75 οχημάτων.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του δημάρχου Σαμοθράκης:

https://www.facebook.com/vitsas.than/posts/164600791343261

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ