Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια - Μέτωπο φωτιάς 11, 5 χιλιομέτρων

Μάχη για να μην κινδυνεύσουν τα Ψαχνά

Δύσκολη νύχτα στη Εύβοια καθώς η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται ενώ στα Ψαχνά έχει δημιουργεί αντιπυρική ζώνη λίγο πριν τη πόλη για προληπτικούς λόγους.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα Ψαχνά Ευβοίας με στόχο την αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου. Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο συμμετείχαν ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας και νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο αρχηγός του ΠΣ Β. Ματθαιόπουλος, ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων ΠΣ Σ. Κολοκούρης και ο υπαρχηγός Υποστήριξης ΠΣ Κ. Κυριακόπουλος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση με υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα και ήδη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετακινούνται άλλα 10 χωματουργικά μηχανήματα όπως επίσης και από το εργοτάξιο της ΛΑΡΚΟ, έτσι σ σύνολο θα βρίσκονται στην περιοχή 18 βαριά μηχανήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκης από τα Ψαχνά δήλωσε στο ΣΚΑΙ πως η μάχη είναι μεγάλη και πως στόχος είναι να μην υπάρχει καμιά απώλεια και να σωθούν σπίτια. Επίσης πρόσθεσε πως η περίμετρος του μετώπου είναι 11.5 χλμ.

Στο μεταξύ η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στην Εύβοια ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει φτάσει τα 11,5 χιλιόμετρα λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, ενώ από τις πέντε το απόγευμα έχουν σταματήσει οι πτήσεις των εννιά καναντέρ πάνω από τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρό και Πλατάνια τα οποία έχουν εκκενωθεί. Ο λόγος οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στη περιοχή και έκαναν επικίνδυνες τις πτήσεις πάνω από τη φωτιά για τα πληρώματα των καναντέρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ