Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τέλος στον αποκλεισμό της Σαμοθράκης - Ξεκινούν τα δρομολόγια

Ποια είναι η λύση που δρομολογείται από το υπουργείο Ναυτιλίας

Τελειώνει από σήμερα, κατά τα φαινόμενα, η μεγάλη ταλαιπωρία που έχουν υποστεί ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί από την προηγούμενη Τετάρτη στη Σαμοθράκη, καθώς τα πλοία της γραμμής ήταν παροπλισμένα εξαιτίας βλαβών, ενώ και το Azores Express που δρομολογήθηκε δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news, καιρού επιτρέποντος το ταχύπλοο επιβατηγό ΖΕΦΥΡΟΣ θα αρχίσει από σήμερα τα δρομολόγια συνδέοντας την Αλεξανδρούπολη με τη Σαμοθράκη. Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο από την Κυριακή έως και χθες, Τρίτη, δεν μπορούσε να ταξιδέψει εξαιτίας των ανέμων.

Αναλυτικά, με αίτημα του στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και κοινοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας, το ΖΕΦΥΡΟΣ που μπορεί να μεταφέρει έως 150 επιβάτες, ζητάει τα εξής δρομολόγια για Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή:

Από Αλεξανδρούπολης προς Σαμοθράκη:

08.00 π.μ

13.00 μ.μ

18.00 μ.μ

Από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη

10.30 π.μ

15.30 μ.μ

20.30 μ.μ

Παράλληλα, το οχηματαγωγό ΑΝΑΧ θα εκτελέσει σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι δρομολόγιο από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη, έχοντας την δυνατότητα να μεταφέρει πάνω από 200 αυτοκίνητα, αλλά και φορτηγά και νταλίκες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη στις 16.30 και από το νησί για Αλεξανδρούπολη στις 10 το βράδυ.

 

Η λύση που προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας

Παράλληλα, λύση στο θέμα του αποκλεισμού της Σαμοθράκης δρομολογεί το υπουργείο Ναυτιλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ταχύπλοο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Andros Jet», της εταιρίας «SeaJets» θα καλύψει άμεσα τις συγκοινωνιακές ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης.

Το σχέδιο της εμπλοκής του σκάφους ως τώρα διαμορφώνεται ως εξής:

• Το πλοίο αναχωρεί από τη Νάξο αύριο Τετάρτη 14 Αυγούστου, στις 12.00 περίπου το μεσημέρι.

• Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει -πρώτα- στο λιμάνι της Σαμοθράκης στις 22.00 το βράδυ της ίδιας μέρας (14 Αυγούστου).

• Από το λιμάνι της Σαμοθράκης θα εκτελέσει άμεσα δρομολόγιο προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα κάνει ένα ακόμη μεταμεσονύκτιο δρομολόγιο προς την Σαμοθράκη.

• Την επόμενη μέρα Πέμπτη 15 Αυγούστου, το πλοίο θα εκτελέσει όσα δρομολόγια απαιτούνται ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Σαμοθράκη.

Το «Andros Jet» έχει μήκος 61 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 36 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ιδιωτικής χρήσης οχήματα. Το  συγκεκριμένο σκάφος δεν μπορεί να μεταφέρει φορτηγά οχήματα.

Όσον αφορά την τροφοδοσία του νησιού το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης εξασφάλισαν την άμεση δρομολόγηση του οχηματαγωγού πλοίου (ανοικτού τύπου - ferry boat) «Άναξ» για την κάλυψη των σχετικών αναγκών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φλωρίδης: Αυτοί που κάνουν σταυρούς για ψήφους είναι αντίχριστοι του κερατά (VIDEO)
Τι είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης για το επεισόδιο στη Βουλή αλλά και τις έρευνες για την υπόθεση Λυγγερίδη
Φλωρίδης: Αυτοί που κάνουν σταυρούς για ψήφους είναι αντίχριστοι του κερατά (VIDEO)