Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απέσπασαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από ηλικιωμένες - Απάτη με δήθεν τροχαία

Από 94χρονη στη Δράμα απέσπασαν 19.000 ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο περιπτώσεις τετελεσμένων απατών και πέντε απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

Σήμερα, πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθη στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 38χρονη από τη Βουλγαρία, μέλος της σπείρας η οποία με το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, εξαπατούσαν ηλικιωμένους.

Σε βάρος της 38χρονης σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη δύο συνεργούς της, μέλη της σπείρας, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Προηγήθηκαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες στην πόλη της Δράμας.

Μέλος της σπείρας επικοινωνούσε τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως ιατρός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία και προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, άγνωστη δράστιδα προσποιούνταν συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα.

Συνολικά σε πέντε περιπτώσεις οι δράστες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, ενώ σε μία περίπτωση κατάφεραν να εξαπατήσουν μία 94χρονη, πείθοντάς την να παραδώσει στην 38χρονη, η οποία μετέβη στην οικία της, το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την 38χρονη, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε όλο το χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 94χρονη.

Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες την 4-8-2019 στην Ξάνθη, κατάφεραν με τον ίδιο τρόπο να εξαπατήσουν μία 81χρονη ημεδαπή, αποσπώντας από αυτήν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Από την κατοχή της 38χρονης κατασχέθηκαν επιπλέον ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ, ένα ημερολόγιο και ένα τετράδιο με σημειώσεις.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές
Η αμαξοστοιχία IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) παραμένει σταθμευμένη στον Σ.Σ Λειβαδιάς, λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών
Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές