Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σαμοθράκη: Ουρές από τουρίστες – Πολιόρκησαν πλοίο! (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Τραγικές εικόνες και στιγμές έντασης στο λιμάνι της Σαμοθράκης

Από το μεσημέρι της Τετάρτης άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά η σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, ωστόσο, ο πολυήμερος αποκλεισμός τουριστών και κατοίκων έχει φέρει την κατάσταση στα όριά της, με στιγμές έντασης στο λιμάνι του νησιού.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες τουρίστες που είχαν αποκλειστεί στο νησί σχημάτισαν τεράστιες ουρές για να βρουν μια θέση στο πλοίο που έδεσε στη Σαμοθράκη μετά από μέρες. Σύμφωνα με το evros-news, κατά τη διάρκεια της νύχτας μια ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να... εισβάλουν στο οχηματαγωγό ANAX που είχε δέσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης για να μεταφέρει αυτοκίνητα και φορτηγά -και όχι επιβάτες- στην Αλεξανδρούπολη.

Ωστόσο, επενέβησαν άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι μαζί με κατοίκους και -πιο ψύχραιμους- επιβάτες προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποτρέψουν την «έφοδο» στο οχηματαγωγό.

Οι εντάσεις όμως δεν περιορίστηκαν εκεί αφού το βράδυ της Τετάρτης και κατά την επιβίβαση στο επιβατηγό – οχηματαγωγό Andros Jet, επιβάτες που στοιχίζονταν επί ώρες σε ουρές ενημερώθηκαν σε κάποια στιγμή ότι δεν υπάρχει χώρος για επιπλέον ανθρώπους στο πλοίο. Έτσι, κάποιοι από αυτούς άρχισαν να… «πολιορκούν» την είσοδο για να καταφέρουν να φύγουν από το νησί.

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου του νησιού, Αθανάσιου Βίτσα.

https://www.facebook.com/vitsas.than/posts/164954027974604

 

Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι αναρτήσεις αυτοπτών μαρτύρων στο Twitter:

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ