Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εντοπισμός και διάσωση 74 αλλοδαπών από το λιμενικό και τη Frontex

Σήμερα το πρωί και χθες το βράδυ σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις

Στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 74 αλλοδαπών που επέβαιναν σε βάρκες προχώρησαν σήμερα, Παρασκευή 16 Αυγούστου, το πρωί και χθες το βράδυ δυνάμεις του λιμενικού και της Frontex. Αναλυτικά, σύμφωνα με ενημέρωση του λιμενικού:

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβησαν,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 16 Αυγούστου, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡ.ΠΡΑΣΟΥ» βορειοανατολικά ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019». Συγκεκριμένα, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΝΕΝΗΤΩΝ» ν.Χίου, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Τέλος, στον εντοπισμό και τη διάσωση δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν,  μεσημβρινές ώρες χθες, δύο (02) περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν.Λήμνου, ξύλινη λέμβος στην οποία επέβαιναν οι εν λόγω αλλοδαποί. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, περισυνελέγησαν οι ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μύρινας, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη
Η ελληνική οπτική απέναντι στις Ευρωεκλογές σχεδόν έχει εξοστρακίσει τη λέξη Ευρώπη από τις προγραμματικές διακηρύξεις
Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη