Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μάχη με δύο πυρκαγιές στην Κρήτη

Έσβησε η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο, υπό έλεγχο η φωτιά στην Ιεράπετρα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η πυροσβεστική στην Κρήτη μετά τις δυο πυρκαγιές που ξέσπασαν στο νησί την Κυριακή.

Συγκεκριμένα 130 στρέμματα χορτολιβαδικής καθώς και 50 στρέμματα γεωργικής έκτασης, έκαψε η φωτιά που ξέσπασε χθες στα Λευκόγεια του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τον απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 15 οχήματα με 34 πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη αλλά χωρίς να εμπνέει ανησυχία βρίσκεται και η φωτιά στο Νέο Μύρτος Ιεράπετρας για την κατάσβεση της οποίας επιχείρησαν 14 οχήματα με 32 πυροσβέστες καθώς και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη, τα ελικόπτερα στο Νέο Μύρτος «λειτούργησαν χειρουργικά καθώς το σημείο όπου είχε ξεσπάσει η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρώτα στοιχεία για τη φωτιά δεν είναι θετικά ωστόσο διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr η χθεσινή ημέρα για την Πυροσβεστική στην Κρήτη ήταν ιδιαίτερα δύσκολη όμως για ακόμη μία φορά, η άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ