Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σιδερένιο τέρμα καταπλάκωσε 10χρονο σε γήπεδο

Τραυματίστηκε σοβαρά δεκάχρονος στο χωριό Κοκκάλα στη Σπάρτη

Ένα δεκάχρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά όταν καταπλακώθηκε από σιδερένιο τέρμα  σε γήπεδο στο χωριό Κοκκάλα της Σπάρτης. Το παιδί σώθηκε από θαύμα αλλά έχει υποστεί κατάγματα στο κρανίο, έχει πάθει διάτρηση τυμπάνου, ενώ χρειάστηκαν και ράμματα στο μάτι. Αρχικά μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Αρεόπολης κι από εκεί στο νοσοκομείο της Σπάρτης, όπου οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διακομιδή του στην Αθήνα.

Ο μικρός που απολάμβανε οικογενειακές διακοπές στο χωριό του πατέρα του, έπαιζε ποδόσφαιρο με τον αδερφό του και φίλους σε ένα παιχνίδι όμως που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο. Η μητέρα του 10χρονου Νικόλα μιλώντας στον Alpha είπε: «Πήγε να φύγει το παιδάκι πισώπλατα και την ώρα που γυρνάει, έσκασε (το τέρμα) από πίσω του, στο κρανίο του. Το πέταξε κάτω και το παιδί έμεινε αναίσθητο. Εχει σπάσει τη βάση του κρανίου του, έχει πάθει διάτρηση τυμπάνου, έχει σπάσει κόκκαλο πάνω από το φρύδι του και έχει και ράμματα στο μάτι».

Ο Νικόλας περιγράφοντας το περιστατικό, ανέφερε: «Παίζαμε ποδόσφαιρο με τους φίλους μου. Ήμουν κάτω από το δοκάρι, γύρισα την πλάτη μου να φύγω κι έπεσε το τέρμα στο κεφάλι μου».

«Κινδύνευσε κι ο αδερφός του πριν δυο μέρες»

Μετά το περιστατικό, όπως μετέδωσε ο Alpha, το τέρμα δέθηκε με σχοινιά σε μία μπασκέτα, αλλά όπως καταγγέλλουν οι γονείς του αγοριού, τα δοκάρια ήταν λυμένα τις προηγούμενες ημέρες καθώς δύο εικοσιτετράωρα πριν είχε κινδυνεύσει να τραυματιστεί και ο αδερφός του Νικόλα. «Προσπάθησε να πλησιάσει τα σχοινιά και τα κρεμασμένα σύρματα και τον πρόλαβαν στο τσακ να μην του έρθει το τέρμα στο κεφάλι. Και δύο ημέρες αργότερα την έπαθε ο αδερφός του» δήλωσε η μητέρα του μικρού που ήταν τυχερός στην ατυχία του καθώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλ. Κυριακού».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας πάντως, το ατύχημα δεν οφείλεται σε κακοτεχνία. Μάλιστα όπως υποστηρίζει, τα τέρματα είχαν δέσει με σχοινιά οι άνθρωποι του πολιτιστικού συλλόγου στο πλέγμα του γηπέδου αλλά τα παιδιά έλυσαν τα σχοινιά για να μετακινήσουν το τέρμα.

Ωστόσο, ο 10χρονος τόνισε χαρακτηριστικά: «Πήγα να μαζέψω τα σχοινιά που κρεμόντουσαν για να μην χτυπήσουν άλλα παιδάκια και χτύπησα εγώ. Έπεσα κάτω αναίσθητος. Ήρθε το ασθενοφόρο και με πήρε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ