Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι ισχυρίζεται ύποπτος για την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια

Tο άλλοθι του έχει ήδη ελεγχθεί ως ανακριβές

Την δική του εκδοχή για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της καταστροφικής πυρκαγιάς στην κεντρική Εύβοια που κατέκαψε 24 χιλιάδες στρέμματα, δίνει ο ένας εκ των βασικών υπόπτων για την πρόκληση της φωτιάς μιλώντας αποκλειστικά στον ΣΚΑΙ.

«Με πήγαν στο Τμήμα κάτω για να εξηγήσω που ήμουν και αυτά. Τι ώρες και τέτοια. Έγινε την Τρίτη αυτό και ήρθαν επειγόντως να μου μιλήσουν», δηλώνει χαρακτηριστικά ο ένας εκ των βασικών υπόπτων, 33 ετών.

«Τους είπα ότι ήμουν στα Κατούνια με τον θείο και τη θεία μου. Μαζί πηγαίναμε, μαζί γυρίζαμε. Κατεβαίναμε από τον Άγιο Ιερεμία και βλέπαμε τους καπνούς. Μου λέει: Ξέρεις τίποτα; Του λέω: Όχι, πρώτη φορά το βλέπω», συνεχίζει ο 33χρονος ύποπτος.

Να σημειωθεί ότι το άλλοθι του άνδρα ελέγχεται ως ανακριβές καθώς το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου τον «πρόδωσε». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ειδική ανάλυση των αρχών, το σήμα του κινητού τον δείχνει να βρίσκεται στο χωριό του την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς.

Ο 33χρονος υποστηρίζει πως ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω καταδίκης του το 2018 για εμπρησμό από πρόθεση στην ίδια περιοχή, μετά από διαπληκτισμό που είχε με μια γειτόνισσά του, ενώ για τους ακόμη 8 εμπρησμούς που έχει κατηγορηθεί, ισχυρίζεται ότι ομολόγησε μετά από πιέσεις.

«Στο νεκροταφείο με μια κυρία. Και τσαντίστηκα, και έκανα αυτό το πράγμα και ζήτησα συγνώμη. Τα άλλα... με το ζόρι με πίεσαν, με απειλούσαν πως θα με χτυπήσουν, θα μου δώσουν μπουνιές και δεν ήξερα τι να πω», δηλώνει καταληκτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους