Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για 5 Περιφέρειες

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Παιανία 

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο (Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019) είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) για πέντε Περιφέρειες, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, αφορά τις εξής περιφέρειες: Αττικής (συμπεριλαμβανομένων και των Κυθήρων), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία).

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ενόψει της αυριανής ημέρας κατά την οποία προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4). Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα με τη διάθεση έξι υδροφόρων, ενώ άλλα υδροφόρα οχήματα της Περιφέρειας θα βρίσκονται σε ετοιμότητα στο Πεδίο του 'Αρεως και στο Αττικό 'Αλσος, που θα είναι κλειστό.

Η Περιφέρεια Αττικής υπενθυμίζει, επίσης, στους πολίτες ότι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν αλλά και για την κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, μέσω της πιλοτικής εφαρμογής CivilAttica για κινητές συσκευές που έχει αναπτύξει.


Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Παιανία 

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε, πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Παιανία Αττικής. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν έως αυτή την ώρα, 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»