Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ψώνια για τους μαθητές πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι

Τσάντες, τετράδια, μολύβια και στυλό για τους μαθητές

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Ο Αύγουστος τελειώνει και σε λίγες μέρες το πρώτο κουδούνι του σχολείου θα χτυπήσει. Οι γονείς προετοιμάζονται για να είναι έτοιμα τα παιδιά τους και αυτό το διάστημα θα αγοράσουν τη σχολική τσάντα, τετράδια, μολύβια, μαρκαδόρους και ό,τι άλλο χρειάζεται.

3f1b.jpg

Πόσο όμως είναι το κόστος; Και τι ισχύει με τις τιμές; «Αγοράσαμε μια τσάντα με ένα αρκουδάκι μπροστά και ροδάκια στα 30 ευρώ. Προτιμάω να έχουν ροδάκια γιατί είναι καλύτερα για το παιδί να μην κουβαλάει την τσάντα στην πλάτη και πάθει σκολίωση», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» η Κατερίνα Γιαννακού που η κόρη της θα πάει στην Β΄δημοτικού.

Όπως μας είπε το φετινό πρόγραμμα των αγορών περιλαμβάνει και τετράδια, ανάλογα πάντα με το τι θα πει η δασκάλα, και ίσως και μαρκαδόρους. Πάντως δήλωσε πως ενώ η ίδια προμηθεύτηκε την σχολική τσάντα από μεγάλο κατάστημα νωρίς, δύο εβδομάδες μετά η τιμή της ίδιας τσάντας πήγε στα 40 ευρώ.

3f1b.jpeg

«Πέρυσι είχαμε δώσει 60 ευρώ για τσάντα, κασετίνα, μαρκαδόρους και τετράδια», σημείωσε. Ωστόσο η τσάντα δεν βγήκε καλή και έπρεπε να γίνει νέα αγορά φέτος.

Τσάντες με δεινόσαυρους διάλεξε η Έμμα Μέριανου για τους δύο γιούς της. «Πήραμε το ίδιο σχέδιο για να μην παραπονιούνται. Απλά του μικρού είναι πιο συμμαζεμένη γιατί θα πάει μικρά νήπια, ενώ του μεγάλου είναι κανονική γιατί θα πάει β’ δημοτικού. Με την τσάντα, τις κασετίνες, τα τετράδια, τους μαρκαδόρους, σβήστρες και ξύστρες υπολογίζω πως θα δώσουμε στα 50 ευρώ για κάθε παιδί», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης». Πάντως τόνισε πως οι τιμές είναι σε σταθερά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Στην αγορά υπάρχουν πολλά σχέδια για κάθε προτίμηση. Από τα απλά με πολύχρωμα σχέδια, μέχρι τα πιο μοδάτα όπως τους μονόκερους ή την Πέππα για τα κορίτσια ή τα paw patrol, τον Spiderman και τα Cars για τα αγόρια που φυσικά οι τιμές τους ανεβαίνουν.

3f1d.jpg

Το… πακέτο για το σχολείο μπορεί να εμπλουτιστεί με μολυβοθήκες, σημειωματάρια, αλλά και δοχεία για φαγητό/ κολατσιό και παγούρι.

Και ανάλογα πάντα με τα χρήματα που διαθέτει κάθε γονιός.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας Τύπος Θεσσαλονίκης. Οι φωτογραφίες είναι απο το διαδίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ