Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση από την εταιρεία για γνωστό χυμό «Φλώρινα»

Η εταιρεία καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν

Τις παρτίδες του προϊόντος «Βυσσινάδα Φλώρινας ΟΝΕ» αποσύρει η εταιρεία ΟΝΕ Α.Β.Ε.Ε. καθώς σε εξέταση δείγματος του προϊόντος θεωρήθηκε μη κανονικό - μη ασφαλές λόγω χρωστικής ουσίας πάνω από το επιτρπόμενο όριο.

Στην ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει:

«Η εταιρεία μας στα πλαίσια της δέσμευσής της για την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της αλλά και του καταναλωτικού κοινού στο οποίο απευθύνεται, ανακαλεί τις παρτίδες S128 με ημερομηνία λήξης 07-05-2020 και S194 με ημερομηνία λήξης 12-07-2020 του προϊόντος «Βυσσινάδα Φλώρινας ΟΝΕ», διότι όπως διαπιστώθηκε με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας του Γ.Χ.Κ. το άνω ανθρακούχο αναψυκτικό θεωρήθηκε μη κανονικό – μη ασφαλές, διότι σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία περιέχει τη χρωστική Ε124 σε συγκέντρωση 25,9 ± 2,1 mg/l, η οποία υπερβαίνει το νομοθετικό όριο των 10 mg/l.

Επιπλέον για τη χρωστική Ε124 η επισήμανση του τροφίμου πρέπει να περιλαμβάνει επιπρόσθετες πληροφορίες “Η χρωστική Ε124 μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά” (Καν.(ΕΚ. 1333/08, Παράρτημα ΙΙ, Μέρος Ε, Κατηγορία 14, Υποκατηγορία 14.1.4 Αρωματισμένα Ποτά και άρθρο 24 Παράρτημα V, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και Καν. (ΕΚ) 178/2002, άρθρο 14).

Η εταιρεία μας σεβόμενη την ποιότητα των προϊόντων της, προχωρεί στην ως άνω ανάκληση και καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το άνω προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας, να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στην εταιρεία μας ή στο σημείο αγοράς του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πόλος έλξης πολλών τουριστών μουσεία και ιστορικά μνημεία
Άνοιγμα και στον θρησκευτικό τουρισμό με την παραχώρηση για πρώτη φορά του Γενί Τζαμί στους μουσουλμάνους για το Ραμαζάν
Θεσσαλονίκη: Πόλος έλξης πολλών τουριστών μουσεία και ιστορικά μνημεία
Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)
Μπαίνοντας στο μαγαζί στη Θήβα τον περίμενε μια τούρτα έκπληξη για τα γενέθλιά του, που πάνω της είχε μπλε κεράκια με τον αριθμό 35
Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)