Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εντοπισμός και διάσωση 76 αλλοδαπών από το λιμενικό

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στη Σάμο και τη Ρόδο

Συνολικά 76 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το λιμενικό σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις ανοιχτά της Σάμου και της Ρόδου. Αναλυτικά, σε σχετικές ανακοινώσεις του το λιμενικό αναφέρει:

• Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα πέντε (65) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.

• Στον εντοπισμό έντεκα (11) αλλοδαπών προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, καθώς επίσης και στη σύλληψη ενός (01) 37χρονου αλλοδαπού εξ΄ αυτών, ως κυβερνήτη του σκάφους.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους στην θαλάσσια περιοχή “ΦΑΛΗΡΑΚΙ” Ρόδου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, τα οποία εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ αγκυροβολημένο, ο κυβερνήτης του οποίου δήλωσε μηχανική βλάβη.

Με τη συνδρομή του Τ/Χ “ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΣΚΑΪ” Ν.Ρ. 624, το Ι/Φ ρυμουλκήθηκε συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα του νέου καρνάγιου Ρόδου και αποβίβασε με  ασφάλεια τους έντεκα (11) αλλοδαπούς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπίλλιας: Εντός του έτους το Διάταγμα για ανάπλαση παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης
Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία»
Μπίλλιας: Εντός του έτους το Διάταγμα για ανάπλαση παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης