Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Novartis: Κόντρα Τουλουπάκη - Ράικου

Αιχμές Τουλουπάκη κατά Ράικου - Τι αναφέρει στη δήλωσή της

Προσβλητικές χαρακτηρίζει η Ελένη Τουλουπάκη τις αναφορές που κάνει στην κατάθεσή της η Ελένη Ράικου για την επιλογή της στην θέση της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς τόσο για την ίδια όσο και για τους δικαστές του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου που την επέλεξαν.

Η κ. Τουλουπάκη εκφράζει δε και τη θλίψη της αν όπως «εμείς οι ίδιοι δε σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις» επισημαίνοντας παράλληλα με αιχμηρό τρόπο προς την προκάτοχο της «ότι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα κι όχι μέσω κύκλων "προνόμιο" που δε διαθέτω....»

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Τουλουπάκη έχει ως εξής:

«Εάν όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας πράγματι ειπώθηκαν δυστυχώς για άλλη μία φορά η κ. Ράικου καταφέρεται όχι μόνο εναντίον εμού θίγοντας την τιμή και την υπόληψη μου αλλά και κατά του συνόλου του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας υποστηρίζοντας ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς απο τον κ. Παπαγγελόπουλο για να εκτελέσω από κοινού με άλλους δικαστικούς λειτουργούς συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης. Υπενθυμίζω λοιπόν ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την παραίτησή της και χωρίς ουδέποτε να υποβάλω σχετική αίτηση για την τοποθέτηση αυτή. Στο διορισμό μου κατέληξε δύο φορές το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από 11 αρεοπαγίτες με μεγάλη πλειοψηφία. Η προσφυγή δε κατά της τοποθέτησής μου στην πρώτη εκλογή μου απερρίφθη παμψηφεί απο την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου. Είναι απολύτως προσβλητικές οι αναφορές της όχι μόνο για μένα αλλά κυρίως για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς τους οποίους θεωρεί ελεγχόμενους. Εξίσου προσβλητική και η αναφορά της σε συνάδελφο δικαστικό λειτουργό. Επισημαίνω τέλος ότι από όσο γνωρίζω προηγούμενες καταγγελίες της και αιτήσεις σε βάρος εμού και των συναδέλφων μου κρίθηκαν ως ανυπόστατες από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θλίβομαι βαθειά αν εμείς οι ίδιοι δε σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις. Επισημαίνω τέλος ότι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα κι όχι μέσω κύκλων "προνόμιο" που δε διαθέτω....»

Πηγή: enikos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη
Όλα έτοιμα για το Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με αφετηρία την Πέλλα, ενώ αύριο στον Αρχαιολογικό χώρο Πέλλας...
Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη
Καλαφάτης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Δεν σκεφθήκαμε ψηφοθηρικά αλλά εθνικά
«Η πιθανή εκλογή του κ. Μπελέρη θα είναι μια πολύ δυνατή φωνή στην καρδιά της ευρωπαϊκής οικογένειας » προσθέτει ο Σταύρος Καλαφάτης
Καλαφάτης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Δεν σκεφθήκαμε ψηφοθηρικά αλλά εθνικά