Skip to main content

Γιορτάζει η Νάουσα: Με κρασί, τυρί «μπάτζος» και χωρίς… αυτοκίνητα!

«Ναι» στα τοπικά προϊόντα, «όχι» στα αυτοκίνητα λέει την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου η Νάουσα

Με ξινόμαυρο κρασί, σκληρό τυρί «μπάτζος» και μουσική, αλλά δίχως αυτοκίνητα, υποδέχονται την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Νάουσας.

Πρόκειται για μία προσπάθεια να προβληθούν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και να ενισχυθεί η βιώσιμη κινητικότητα.

Ο δήμος Νάουσας αποφάσισε κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα να κλείνει το κέντρο της πόλης για τα οχήματα και παράλληλα να διοργανώνει πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Πρώτο θέμα της δράσης θα είναι «Οίνος και Πολιτισμός: Γευόμαστε τα κρασιά της Νάουσας».

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής, οι δημότες και οι επισκέπτες καλούνται να αφήσουν τα Ι.Χ. αυτοκίνητα τους εκτός των κεντρικών οδών και να συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις που γίνονται σε συνεργασία με τους οινοπαραγωγούς.

Μεταξύ άλλων, οι εστιάτορες της Νάουσας θα ετοιμάσουν συνταγές μαγειρικής με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο κρασί και το τοπικό σκληρό τυρί «μπάτζος», που θα τοποθετηθούν από το πρωί σ’ ένα μεγάλο τραπέζι που θα στηθεί στο νεοσύστατο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών (δίπλα στο Ηρώο).

Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται καντάδες από το Τμήμα Καντάδας Μουσικού Σωματείου Ωδείου Ναούσης στους δρόμους της πόλης που θα είναι ελεύθεροι από τα οχήματα, προκειμένου να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι τη βόλτα τους.