Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σκόπελος: Αίτημα κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την κακοκαιρία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Καταστροφές από την κακοκαιρία στο νησί

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στις υποδομές της Σκοπέλου από τη χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

Σύμφωνα με τον δήμο Σκοπέλου, έχουν διαβρωθεί αγροτικοί και δασικοί δρόμοι, έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, κυρίως στην περιοχή Γλώσσα.

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί και τα λιμάνια της Σκοπέλου στο Λουτράκι και στο Νέο Κλήμα, αλλά και οι σχολικές μονάδες στις ίδιες περιοχές.

Επιπλέον, καταστράφηκαν οι ηλιακοί συλλέκτες στους θερμοσίφωνες της περιοχής, ενώ μεγάλες ζημιές υπέστησαν αυτοκίνητα, όπως και τα σκίαστρα και τα τραπεζοκαθίσματα δεκάδων καταστημάτων.

Πολύ μεγάλη είναι η καταστροφή και για τους ελαιοπαραγωγούς, καθώς ο ελαιόκαρπος ήταν σχεδόν έτοιμος για συλλογή.

Ο δήμος Σκοπέλου, με αίτημα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητεί να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι κοινότητες Γλώσσας, Κλήματος και Πανόρμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 21ης και 7ης ΕΜΟΔΕ καθώς και 2 οχήματα
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Σε νέο «ράλι» η τιμή της βενζίνης – Έσπασε ξανά το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο
Λόγω της ανόδου της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, καθώς και τη σημαντική μείωση στην προσφορά διυλισμένων προϊόντων
Σε νέο «ράλι» η τιμή της βενζίνης – Έσπασε ξανά το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο