Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πώς περιέγραψε η 19χρονη τη δολοφονία του νεογνού στην Πετρούπολη

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω», είπε στην απολογία της

Με λυγμούς απολογήθηκε η 19χρονη που κατηγορείται ότι δολοφόνησε το νεογνό της στην Πετρούπολη. «Δε μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω» είπε μπροστά στους δικαστές κι ενόρκους του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Όπως υποστήριξε, κατάλαβε δύο μήνες πριν γεννήσει ότι ήταν έγκυος, αλλά δεν πήγε στον γιατρό, γιατί φοβήθηκε ότι θα τη διώξουν από το σπίτι. «Δεν ήθελα να ντροπιάσω κανέναν από την οικογένειά μου» είπε η κατηγορούμενη, η οποία αναφέρθηκε στην ημέρα του Φεβρουαρίου του 2018, όταν γέννησε μόνη της μέσα στο μπάνιο.

«Έπεσα κάτω κι έκανα ό,τι είχα δει στο Διαδίκτυο. Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα, αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Όλα ήταν μαύρα... Μετά έκοψα τον λώρο κι ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί...».

Όπως είπε, στη συνέχεια έβαλε χαρτί στο στόμα του μωρού και ζήτησε από τη μητέρα της να της δώσει μια σακούλα. «Έβαλα το μωρό μέσα, της έδωσα τη σακούλα και της είπα ‘πέτα την’» ανέφερε.

Κλαίγοντας, η19χρονη ευχήθηκε «όλη η οικογένειά μου να ενωθεί και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο πια... Προσπαθώ μόνη μου, με βιβλία, να ξεχάσω ό,τι έγινε... Ήμουν η κόρη της Αλβανίδας, που δεν ήξερε να μιλάει ελληνικά... Με εχουν πει και μπάσταρδο, επειδή οι γονείς μου παντρεύτηκαν αργότερα... Βγαίνω έξω και φοβάμαι... Ντρεπόμουν να ζητήσω βοήθεια, ήμουν η χοντρή του σχολείου... Θέλω να τελειώσω το σχολειο, να βρω μια δουλειά, έστω και καθαρίστρια, και να κάνω μια καινούρια αρχή...» είπε.

Στο εδώλιο, μαζί με τη 19χρονη, κάθεται και η μητέρα της, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα αντιπεριφέρεια για την κλιματική αλλαγή - Το σχέδιο του ΤΕΕ / ΤΚΜ
Παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση, με θέμα «Κλιματικά ουδέτερη, ανθεκτική και έξυπνη Κεντρική Μακεδονία»
Θεσσαλονίκη: Νέα αντιπεριφέρεια για την κλιματική αλλαγή - Το σχέδιο του ΤΕΕ / ΤΚΜ