Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ελεύθεροι αστυνομικοί που κατηγορούνται για χρηματισμό από επιχειρηματία

αστυνομια

Είχαν συλληφθεί κατηγορούμενοι για χρηματισμό από επιχειρηματία που είχε εντοπιστεί να απασχολεί παράνομα αλλοδαπούς εργαζόμενους

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον 9ο τακτικό ανακριτή οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν για υπόθεση δωροδοκίας από επιχειρηματία.

Πρόκειται για τον 54χρονο Διοικητή του Τμήματος Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής και έναν 39χρονο υπαστυνόμο, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για χρηματισμό από επιχειρηματία που είχε εντοπιστεί να απασχολεί παράνομα αλλοδαπούς εργαζόμενους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στον 54χρονο αξιωματικό χρηματική εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ καθώς και τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο δεύτερος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο.

Και οι δύο αστυνομικοί αρνούνται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν με τον αξιωματικό να υποστηρίζει πως επειδή βοήθησε τον επιχειρηματία, προτείνοντας του να πει ότι δεν ήξερε ότι οι αλλοδαποί που απασχολούσε ήταν παράνομα στην Ελλάδα, εκείνος για να τον ευχαριστήσει, του έδωσε έναν σφραγισμένο φάκελο.

Ο αστυνομικός, όπως ισχυρίζεται, νομίζοντας πως ο επίμαχος φάκελος περιείχε έγγραφο σχετικό με την υπόθεση, δεν τον άνοιξε και τον έβαλε κατευθείαν στην τσέπη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ