Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άρχισαν οι... καταλήψεις - Λουκέτο σε τέσσερα σχολεία στον Πύργο

Ποια είναι τα αιτήματα που προβάλλουν οι μαθητές

Από νωρίς άρχισαν οι καταλήψεις στα σχολεία, καθώς στον Πύργο σε τέσσερα λύκεια οι μαθητές δεν κατεβαίνουν για μάθημα.

Οι δικαιολογίες… ποικίλουν βέβαια, με άλλες να είναι σοβαρές και άλλες όχι και τόσο… Έλλειψη καθηγητών και στεγαστικό είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που καταγγέλλουν μαθητές στον Πύργο.

Σύμφωνα με το ilialive, στο 1ο Λύκειο Πύργου η κατάληψη έχει να κάνει με το στεγαστικό, καθώς όπως αναφέρουν οι μαθητές οι αίθουσες «μπάζουν» νερά, ενώ αναφέρουν πως υπάρχει θέμα με το στέγαστρο, αλλά επίσης οι μπασκέτες εντός του προαυλίου είναι ακατάλληλες και ζητούν να απομακρυνθούν. Θέμα υπάρχει και με την έλλειψη σχολικού τροχονόμου στο δρόμο έξω από το σχολείο, όπως λένε.

Στο 2ο Λύκειο Πύργου τα προβλήματα είναι η έλλειψη αναλώσιμων ειδών, η αυστηρότητα των φυλάκων και η έλλειψη καθηγητή σχεδίου, ενώ θέμα με ακατάλληλες μπασκέτες καταγγέλλουν και οι μαθητές στο 3ο Λύκειο Πύργου. Μάλιστα ζητούν να γίνει αυτοψία από τον Δήμο πριν συμβεί κάποιοι ατύχημα. Επίσης, αναφέρουν πως η συγχώνευση τμημάτων στην Α’ και Β΄ τάξη έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνονται εργαστήρια και η έλλειψη φυσικού που δημιουργεί, όπως λένε, προβλήματα στην γ’ τάξη ενόψει πανελληνίων. Στο 4ο Λύκειο Πύργου πάλι, οι μαθητές κάνουν κατάληψη για τους συνοδούς της πενταήμερης που δεν έχουν δηλώσει, τα πολυάριθμα τμήματα στην Α’ λυκείου, την έλλειψη χαρτιού υγείας στις τουαλέτες και αντισηπτικού...

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ