Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ποιος ήταν ο εκδότης Μαυρίκος – Νεκροί η μητέρα και ο αδερφός του

Μητέρα και αδερφός του Παναγιώτη Μαυρίκου στο ΙΧ που έπεσε στη θάλασσα στη Δραπετσώνα

Νεκροί εντοπίσθηκαν και ανασύρθηκαν λίγο πριν τις πέντε  το απόγευμα η μητέρα και ο αδελφός του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μαυρίκου, που είχε σκοτωθεί το 2016 στην Αττική οδό, όταν το πολυτελές του αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Μάνα και γιος επέβαιναν στο αυτοκίνητο το οποίο έπεσε κάτω από άγνωστες συνθήκες στη θάλασσα στην περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας. Οι σοροί που ανασύρθηκαν από βατραχανθρώπους του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, προκειμένου να γίνει η επίσημη αναγνώριση από συγγενικά τους πρόσωπα.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μάνα και γιος είχε εντοπισθεί σε βάθος 32 μέτρων, λίγες ώρες αφότου  έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο οδηγούσε η μητέρα. Μάλιστα, μαρτυρίες αναφέρουν πως η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο όπου η πρόσβαση είναι ελεγχόμενη και στη συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα. Στο αυτοκίνητο βρίσκονταν και δύο σκυλάκια, το ένα εκ των οποίων κατάφερε να διασωθεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών, η γυναίκα αφού μπήκε στον χώρο περιορισμένης πρόσβασης ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα ώσπου το αυτοκίνητο κατέληξε στη θάλασσα.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη της χώρας και τις δικαστικές αρχές με την εμπλοκή του στο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων που εξαρθρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομάδα του εκβίαζε πολιτικούς αντιπάλους και διοικητές ΔΕΚΟ για να λαμβάνει μεγάλα χρηματικά από διαφημίσεις προκειμένου να διατηρεί τα έντυπά του. Είχε καταφέρει να κατοχυρώσει ιστορικούς τίτλους εφημερίδων, όπως η «Ακρόπολη», «24Ωρες», «Μεσημβρινή» και «Επικαιρότητα». 

Μαζί με τον Παναγιώτη Μαυρίκο, είχαν συλληφθεί οι δημοσιογράφοι, Παναγιώτης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου.  Η ανέλιξη  στο εκδοτικό χώρο, του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία ήταν ραγδαία. Ξεκίνησε ως απλός ρεπόρτερ στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ και εντός μικρού διαστήματος βρέθηκε να διατηρεί 4 εφημερίδες και sites. Διετέλεσε διευθυντής του ψυχιατρικού νοσοκομείου ενώ παράλληλα με την δημοσιογραφική του ιδιότητα, είχε εργαστεί και στην ΔΕΗ. Ο 42χρονος Παναγιώτης Μαυρίκος τον Φεβρουάριο του 2015 είχε ιδρύσει τον πολιτικό φορέα «ΔΕΞΙΑ». 

Αιχμές για δολοφονία του γιου της Παναγιώτη Μαυρίκου είχε αφήσει τότε η μητέρα του εκδότη, Σοφία Μαυρίκου, λέγοντας, το καλοκαίρι του 2016: «Σκοτώσανε το παιδί μου. Το σκοτώσανε το παιδί μου. Αυριο θα έβγαζε πολλά στη φόρα για πολλούς και το σκοτώσανε. Και δεν είχε κάνει τίποτα όταν τον πήγανε στη ΓΑΔΑ».

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ξεκίνησε ως υπάλληλος της ΔΕΗ, όπου γνώρισε και τη μετέπειτα σύζυγό του Ευαγγελία, με την οποία απέκτησε μία κόρη, τη Σοφία.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία, περνώντας από το κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ακολούθησε η εκδοτική του πορεία. Δημιούργησε τον όμιλο «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.». Εξέδωσε αρχικά την ιστορική «Μεσημβρινή», ωστόσο έχασε τη δικαστική διαμάχη με την οικογένεια Βαρδινογιάννη στην οποία ανήκε ο τίτλος.

Στη συνέχεια, εξέδωσε εφημερίδες με ιστορικούς τίτλους, όπως η «Ακρόπολη», ο «Ελληνικός Βορράς», η «Επικαιρότητα» και οι «24 Ωρες». Ερωτήματα είχε προκαλέσει το γεγονός ότι παρά την χαμηλές πωλήσεις των εφημερίδων του, ο Μαυρίκος εξακολουθούσε να λαμβάνει κρατική διαφήμιση.

Είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Το 2015 ίδρυσε το κόμμα «ΔΕΞΙΑ – Νέο Δεξιό Κόμμα».

Το σκάνδαλο και η σύλληψη

Τον Φεβρουάριο του 2016, ο Μαυρίκος και οι δημοσιογράφοι Χρήστος Φράγκου και Τάκης Μουσσάς συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Το κύκλωμα ξεσκεπάστηκε μετά τις καταγγελίες της Αμαλίας Κάντζου, υπεύθυνης του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, και ηχογραφημένες συνομιλίες από τον υπερκοριό της ΕΥΠ.

Πριν από τη σύλληψή του είχε εκτυλιχθεί ολόκληρο θρίλερ, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνομία πήγε στο γραφείο του Μαυρίκου για να τον συλλάβει, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, από την οποία εκβιαστικά αποσπούσαν χρήματα τα μέλη του κυκλώματος.

Ο εκδότης δεν βρισκόταν στο γραφείο του και η αστυνομία εντόπισε το σπίτι του και κατευθύνθηκε προς τα εκεί για να τον συλλάβει.

Ωστόσο, ο Μαυρίκος επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης από τούνελ που διαθέτει το σπίτι του! Η αστυνομία τον κυνήγησε και συνελήφθη λίγο πιο μακριά.

Τι είχε δηλώσει ο Μαυρίκος για το σκάνδαλο

Στο υπόμνημά του προς τον ανακριτή, ο Π. Μαυρίκος είχε δηλώσει άγνοια για τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως βρέθηκε στο «στόχαστρο» πολιτικών επιδιώξεων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής του πένας.

Μετά τις απολογίες τους, ο ανακριτής είχε κρίνει αποφυλακιστέους τους Παναγιώτη Μαυρίκο και Χρήστο Φράγκου και προφυλακιστέο τον Τάκη Μουσσά.

Ο εκδότης της «Ακρόπολης» είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου, που τον περίμενε έξω από το γραφείο του ανακριτή, φώναξε: «Η αλήθεια έλαμψε!».

Ο τραγικός θάνατος στην Αττική Οδό

Στις 9 Ιουνίου του 2016, ο Παναγιώτης Μαυρίκος κινούνταν με το πολυτελές αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό.

Υπό άγνωστες συνθήκες, το όχημα του εκδότη έπεσε πολλές φορές στο κιγκλίδωμα ασφαλείας στο ύψος του εμπορικού κέντρου «Τhe Mall», στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Ο 42χρονος τότε εκδότης προσπάθησε να το επαναφέρει στην κανονική του πορεία, όμως το ΙΧ ανεφλέγη και ο ίδιος εγκλωβίστηκε σε αυτό.

Ο οδηγός στην προσπάθειά του να σταματήσει το αυτοκίνητο και να βγει από αυτό το κόλλησε στο τοιχίο και δυστυχώς εγκλωβίστηκε αφού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα. Ο άτυχος εκδότης κάηκε ζωντανός και η σορός του απανθρακώθηκε πλήρως.

Στο σημείο, πέρα από δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, βρέθηκε η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου, Ευαγγελία Συρίγου, στην οποία ανήκε το όχημα. Η ίδια αναγνώρισε το πτώμα του συζύγου της από ένα προσωπικό αντικείμενο και από τότε άρχισε το «θρίλερ» της διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος.

Οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το όχημά του. Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία δολιοφθοράς στο όχημα του Μαυρίκου και ότι επρόκειτο για δυστύχημα, καθώς υπήρξε διαρροή λαδιού και καυσίμων η οποία προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.

Πληροφορίες: newpost.gr / in.gr / protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη
Όλα έτοιμα για το Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με αφετηρία την Πέλλα, ενώ αύριο στον Αρχαιολογικό χώρο Πέλλας...
Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη