Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εντοπισμός και διάσωση 61 αλλοδαπών σε Αλεξανδρούπολη και Φαρμακονήσι

Από δυνάμεις του λιμενικού και της Frontex στο πλαίσιο περιπολιών που γίνονται

Στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 61 αλλοδαπών που επέβαιναν σε βάρκες στην Αλεξανδρούπολη και το Φαρμακονήσι προχώρησαν δυνάμεις της Frontex και του λιμενικού σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, το πρωί. Αναλυτικά, σε σχετικές ανακοινώσεις του λιμενικού αναφέρεται:

 

Στην Αλεξανδρούπολη

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019».

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 1,5ν.μ. νότια Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Στο Φαρμακονήσι

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι δύο (22) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Φαρμακονήσι.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία - Η πόλη χρεώνει τους τουρίστες
Θέλει να περιορίσει τον μαζικό τουρισμό και να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών που θέλουν να διανυκτερεύσουν
Ιταλία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία - Η πόλη χρεώνει τους τουρίστες
Πάμε Στοίχημα: Προκαλεί σουηδικό Over στο 2.10
Παρόλο που η ποικιλία σε αγώνες στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της Πέμπτης (25/04) δεν είναι τεράστια, είναι μεγάλο το στοιχηματικό ενδιαφέρον που...
Πάμε Στοίχημα: Προκαλεί σουηδικό Over στο 2.10