Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Σάμος εκπέμπει SOS - 7.000 ντόπιοι στην πόλη και 6.000 πρόσφυγες

«Είμαστε υγειονομική βόμβα», δήλωσε ο δήμαρχος Σάμου

Στον Focus fm 103.6 και στην εκπομπή ''Διπλός Ελληνικός'' με τους Στέφανο Δαμιανίδη και Αντώνη Ωραήλογλου , μίλησε ο Δήμαρχος Σάμου, για τα άγρια επεισόδια στο Βαθύ της Σάμου, μεταξύ Σύριων και Αφγανών.

«Ο καταυλισμός είναι μέσα στον οικισμό στο Βαθύ, τους χωρίζει μόνο ένας δρόμος ,αυτά τα περιστατικά είναι αναπόφευκτα όταν το κέντρο μπορεί να στεγάσει μόνο 680 άτομα και αυτή στιγμή υπάρχουν 6.000» δήλωσε  ο κ. Γιώργος Στάντζος.

«Καταλαμβάνουν ακόμα και κατοικημένα σπίτια», δήλωσε  ο δήμαρχος του νησιού αναφερόμενος στην συμπεριφορά των μεταναστών αλλά και στις παρενοχλήσεις γυναικών. «Παρενοχλήσεις μπορεί να υπάρχουν αλλά και οι ίδιοι είναι θύματα αυτής της κατάστασης επειδή υπάρχουν πολλά ασυνόδευτα παιδιά και οικογένειες,  υπάρχουν πολλές ''ομάδες'' νέων που δεν σέβονται και καταλαμβάνουν παιδικές χαρές, και σπίτια με αποτέλεσμα να παίρνουν ρούχα αλλά και αντικείμενα, έχουν ξηλώσει την οροφή ξενοδοχείου το οποίο είχε κατασχέσει η τράπεζα, επειδή οι περισσότεροι είναι άστεγοι και ζουν σε σκηνές». Πρόσθεσε επίσης πως η αστυνομία κάνει την δουλεία της όμως από την στιγμή που η ντόπιοι στην πόλη είναι 7.000 άτομα και οι πρόσφυγες 6.000 δεν επαρκούν οι δυνάμεις.

«Είμαστε υγειονομική βόμβα» συμπλήρωσε ο δήμαρχος, «ο νοσοκομείο μας έχει καταρρεύσει από την συσσώρευση του πληθυσμού και με τις ευπαθείς ομάδες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ