Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συγκινούν οι γονείς του Παναγιώτη-Ραφαήλ - Απάντηση στο Βασίλη Κικίλια (VIDEO)

«Αισθανόμαστε κάπως αδικημένοι γιατί γράφονται πολλά και εμείς μόνο μέσα από το Facebook μπορούμε να πούμε τι ισχύει»

Με video που ανήρτησαν στη σελίδα τους στο Facebook οι γονείς του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ συγκινούν και επιχειρούν να ενημερώσουν το κοινό για τις εξελίξεις μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Το Υπουργείο Υγείας αρνήθηκε για δεύτερη φορά την μεταφορά του παιδιού στη Βοστώνη, προκειμένου να λάβει την πολύτιμη γονιδιακή θεραπεία, καθώς όπως αναφέρουν πως ο Υπουργός Υγείας τους τόνισε ότι «το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο δεν μπορεί να στείλει το παιδί μας στην Αμερική γιατί δεν έχει τις υπογραφές από τους νευρολόγους ότι αυτό το φάρμακο θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη στην υγεία του παιδιού και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να υπερβεί το ΑΥΣ».

Ως προς την καταλληλότητα της συγκεκριμένης θεραπείας οι γονείς του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ τονίζουν πως «εκεί βρίσκεται η θεραπεία, στο συνδυασμό των δύο φαρμάκων: αυτού που ζητάμε να πάρει στην Αμερική και αυτού που παίρνει τώρα το παιδί».

Τέλος αφήνουν αιχμές για το γεγονός πως η υπόθεση δεν προβάλλεται μέσω των τηλεοπτικών καναλιών και πως δεν τους έχει δοθεί ακόμα ο λόγος.

Δείτε το video που ανέβασαν χθες μετά τη συνάντησή τους με τον Υπουργό Υγείας:

https://www.facebook.com/watch/?v=699831873848969

Απογοητευμένος δήλωσε άλλωστε σήμερα το πρωί από την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο πατέρας του μικρού αγοριού, ενώ διαφώνησε με τους ισχυρισμούς του Βασίλη Κικίλια ότι το ζήτημα είναι επιστημονικό και όχι Ιατρικό.

Ο Γ. Γλωσσιώτης διαβεβαιώνει ότι έχει όλες τις απαιτούμενες ιατρικές γνωματεύσεις που επιτρέπουν στο παιδί του να υποβληθεί στη θεραπεία της Αμερικής για την ίασή του.

Αποκαλύπτει τον διάλογο που είχε με τον Βασίλη Κικίλια στο γραφείο του την προηγούμενη μέρα και δηλώνει ότι το Υπουργείο βλέπει ακριβή την λύση του προβλήματος, με τον ίδιο τον Υπουργό όπως ισχυρίζεται να του λέει ότι η περίπτωσή του θα ξεκινήσει ντόμινο παρόμοιων περιστατικών στη χώρα. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ